Plemkinja Beatrice Borromeo nije tipična članica kraljevske porodice

0
Radiosarajevo.ba
Plemkinja Beatrice Borromeo nije tipična članica kraljevske porodice
Foto: Instagram / Beatrice Borromeo

Beatrice Borromeo plemkinja je iz talijanske aristokratske porodice te je udata za unuka pokojne Grace Kelly.

Talijanska ljepotica Beatrice Borromeo nije tipična plemkinja. Prije nego što se udala u kraljevsku porodicu u Monaku radila je kao novinarka, glumica i voditeljica, a odrasla je u talijanskoj aristokratskoj porodici.

Rođena je u Italiji, a njena majka je grofica Donna Paula Marzotto, dok joj je otac Don Ferdinando Borromeo, koji ima titulu grofa od Arone te potiče iz aristokratske porodice Borromeo.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Njihova porodica u 16. stoljeću bila je vlasnik otoka Borromeo na sjeveru Italije, a još danas je većina posjeda u njihovim rukama, kao i mnogo zemlje u unutrašnjosti Italije.

Beatrice je odrasla uz starijeg brata Carla Ludovica Borromea te tri polu-sestre koje je njen otac dobio u braku s njemačkom manekenkom Marion Sybil.

Nakon što je srednju školu i početak fakulteta završila u Milanu, novinarstvo je završila na Univerzitetu Columbia. Radila je za nekoliko američkih medija te za talijanski Il Fatto Quotidiano, a radila je i za nekoliko poznatih talijanskih emisija. Režirala je nekoliko dokumentarnih filmova, a između svih poslova radila je kao manekenka i glumica.

Njezina ljubavna priča s Pierreom Casiragijem, sinom princeze Caroline od Monaka, počela je još 2008. godine, a par je pred oltar stao u ljeto 2015.

Vjenčali su se u vrtovima palače u Monaku te su par dana kasnije imali i crkveno vjenčanje u Italiji. Uprkos kraljevskim korjenima, ni Beatrice ni Pierre nemaju kraljevske titule.

Pierre nije princ iako je unuk Grace Kelly i princa Rainiera te nećak princa Alberta.

Par je u braku dobio dvoje djece, Stefana Ercolea Carla te Franscesca Carla Alberta. Prije četiri godine Beatrice je u jednom intervjuu progovorila o svojoj vezi s Pierreom.

"Ponekad promislim kolika sam sretnica što sam osnovala porodicu s muškarcem kojem potpuno vjerujem i kojeg volim gotovo 10 godina. Znam da će ovo trajati vječno. Život u Monaku nije plus, to je jednostavno sada naš život", rekla je onda. Dodala je kako je prava privilegija biti s nekim s kime je sretna svakoga dana.

Fotografi je obožavaju, a zahvaljujući svom besprijekornom stilu, časopis Tatler ju je proglasio europskom kraljevnom s najviše stila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije