Princ William prekinuo dugu šutnju: Prvi put nakon šest godina javno prozvao brata Harryja

0
Radiosarajevo.ba
Princ William prekinuo dugu šutnju: Prvi put nakon šest godina javno prozvao brata Harryja
EPA / Princ William

Obožavatelji britanske kraljevske obitelji ostali su u šoku nakon što se princ William, pričajući o svom djetinjstvu i uspomenama, dotaknuo i svog mlađeg brata, princa Harryja, što je zapravo njegovo prvo javno spominjanje u čak šest godina.

Iduće sedmice na britanskom ITV-u bit će prikazan dvodijelni dokumentarac princa od Walesa. Pod nazivom 'Prince William: We Can End Homelessness', emitirat će se 30. i 31. oktobar, a kako bi gledanost bila što veća, televizija je već počela 'puštati' isječke iz istog.

U dokumentarcu će se princ William prisjetiti djetinjstva i jednog trenutka koji mu je posebno ostao u sjećanju, a u kojem je sudjelovao i njegov mlađi brat, princ Harry.

Osobe koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi biće predati Tužilaštvu BiH

Osobe koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi biće predati Tužilaštvu BiH

Riječ je o trenutku kada je Williama njegova pokojna majka, princeza Diana, prvi put suočila i upoznala s problemom beskućništva. Diana je odvela njega i Harryja u The Passage, britansku dobrotvornu organizaciju koja pomaže onima koji bi mogli ili već jesu beskućnici.

'Majka me odvela u The Passage. Zapravo, odvela je tamo i Harryja i mene. Mislim da sam tada imao 11 ili možda 10 godina. Nikada prije nisam bio na nekom sličnom mjestu i bio sam pomalo zabrinut jer nisam znao šta me tamo čeka', govori William u snimci za koju se vjeruje da je ujedno i njegovo prvo javno spominjanje Harryja u nekoliko posljednjih godina.

'Moja je majka radila sve uobičajeno, čineći da se svi osjećaju opušteno. Smijala se i šalila sa svima. Bilo je nevjerojatno koliko je to bilo sretno okruženje.'

Inače, ovaj dokumentarac, kojim princ William nastavlja svoju misiju da se okonča beskućništvo, nudi jedinstven pogled na petogodišnji put Homewards programa, koji ima za cilj pokazati da se beskućništvo u Velikoj Britaniji može iskorijeniti, javlja Tportal.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije