Princ William otkrio kako se Kate osjeća na obilježavanju D dana: Veterani ga pitali

1
Radiosarajevo.ba
Princ William otkrio kako se Kate osjeća na obilježavanju D dana: Veterani ga pitali
Foto: EPA - EFE / Prince William i Kate Middleton

Prošlo je gotovo tri mjeseca otkako je princeza od Walesa Kate Middleton pred cijelim svijetom izjavila da boluje od raka, a kako se o njenom zdravstvenom stanju ne zna mnogo, Princ William je nedavno otkrio kako se Kate osjeća.

William je petog juna bio prisutan na eventu povodom obilježavanja Dana D tokom kojeg mu je prišao jedan veteran s pitanjem o Kateinom zdravlju, a video njihova razgovara je ubrzo postao viralan.

Tokom susreta s veteranima u Portsmouthu u Engleskoj, jedan veteran upitao je Williama je li Kate imalo bolje.

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

"Bolje joj je, hvala. Voljela bi danas biti ovdje", odgovorio mu je William i otkrio zašto je Kate važan Dan D.

William je govorio i o Kateinoj baki...

Baka princeze Kate, Valerie Glassborow, radila je u tajnoj ratnoj špijunskoj bazi koja je nastojala razbiti šifre neprijatelja, a koju je kraljevska porodica posjetila 2019. godine.

"Podsjećao sam sve da je njezina baka služila u Bletchley Parku, tako da je imala mnogo toga zajedničkog s nekim damama koje su bile u Bletchleyju."

"Svaka čast", rekao je veteran.

Obožavatelji se nadaju Kateinom brzom oporavku

Ispod objave na X-u (bivšem Twitteru) većina je komentirala kako je pitanje veterana bilo puno poštovanja, ali i slatko. Također, drago im je što je Kate dobro. Evo nekih reakcija na razgovor Williama i veterana: "Kako slatko što ovaj ratni heroj pristojno pita za princezino zdravlje. To su uistinu kulturni ljudi."

Williamu je teško...

Neki su pak komentirali kako je Williamu sigurno teško jer su njegov otac, Kralj Charles III. i supruga Kate, gotovo u isto vrijeme otkrili da boluju od raka.

"Postupio je sa stilom, naravno. Zamisli bol gubitka majke u tinejdžerskoj dobi dok je o svemu informisana javnost, a samo 28 godina poslije saznaš da ti otac i supruga boluju od raka i da su za to doznali gotovo u isto vrijeme. Jednostavno je okrutno", glasio je jedan komentar.

Podsjetimo, Kate Middleton se povukla iz javnosti nakon što je 22. marta objavila da joj je dijagnosticiran rak. Od koje vrste raka boluje Kate, nije poznato, a prema Kensingtonskoj palači, Kate je krajem februara započela preventivnu hemoterapiju, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije