Princ William odgovorio na optužbe o rasizmu koje su iznijeli Harry i Meghan

2
Radiosarajevo.ba
Princ William odgovorio na optužbe o rasizmu koje su iznijeli Harry i Meghan
Foto: EPA-EFE / Meghan, Harry, William i Kate

Princ William prvi je član kraljevske porodice koji je lično reagovao na optužbe iz intervjua koji su njegov brat Harry i supruga Meghan dali Oprah Winfrey.

On je danas izjavio da britanska kraljevska porodica "uopće nije rasistička".

Bakingemska palata u utorak je objavila saopćenje navodeći da su optužbe koje je par iznio "zabrinjavajuće" i da će se o tome dalje razgovarati u privatnosti kraljevske porodice.

Harry i Meghan su u intervjuu pričali o nizu tema, ali ono što o čemu javnost najviše priča jesu optužbe za rasizam.

Podsjetimo, Mehgan je navela da je jedan član kraljevske porodice bio zabrinut da će njen sin Archie biti rođen sa tamnom kožom.

Meghan je navela kako je, dok je bila trudna sa Archijem, jedan član kraljevske porodice – kojeg nije imenovala – iznio "zabrinutost" oko toga koliko će tamna biti koža bebe kad se rodi.

Danas je Harryjev brat princ William javno "uzvratio udarac": "Mi zaista uopće nismo rasistička porodica."

On je također otkrio da nije još razgovarao sa svojim bratom, ali da "hoće".

Harry i Meghan su u intervjuu također govorili o Williamu i njegovoj supruzi Kate. Harry je ispričao da su on i William "dali jedan drugom prostora", ističući da voli svog brata. Meghan je rekla kako je Kate rasplakala nju na probi djeveruša za njeno venčanje – a ne obratno, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije