Prilika za pomirenje: Braća William i Harry pozvani na isti događaj

0
Radiosarajevo.ba
Prilika za pomirenje: Braća William i Harry pozvani na isti događaj
Foto: EPA-EFE / Pričevi William i Harry sa ocem, sada kraljem Charlesom

Braća William i Harry, sinovi kralja Charlesa i princeze Diane, nisu se sastali prilikom posljednjeg boravka mlađeg princa u Londonu, gde je posjetio oca koji se bori s rakom. Princ William je fokusiran na brigu o supruzi Kate Middleton, koja se oporavlja nakon operacije abdomena, kao i na obavljanje svojih službenih dužnosti.

Odnosi između braće su komplikovani, a njihovi susreti rijetki. Posljednji put su bili pod istim krovom od maja prošle godine, odnosno od krunisanja britanskog monarha u Westminsterskoj opatiji. Ipak, postoji mogućnost da jedno vjenčanje ujedini njihov odnos.

Vojvoda od Westminster, Hugh Grosvenor, koji se ženi u junu ove godine, poslao je pozivnice i princu Harrryu i princu Williamu, što je izazvalo nagađanja da li će se mlađi brat pojaviti na tom događaju.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Izvori navode da Grosvenor održava dobre odnose s oba princa i prepušta im da riješe porodične dileme.

Vjenčanje vojvode od Westminstera biće praćeno s velikom pažnjom, ne samo zbog mogućeg ujedinjenja braće, već i zbog prisustva Kate Middleton, koja se posljednjih mjeseci nalazi u centru pažnje javnosti. Planirano je da se vrati svojim dužnostima nakon katoličkog Uskrsa ili poslije praznika.

Zanimljivo je napomenuti da su prošle godine postojale spekulacije o tome da Grosvenor neće pozvati princa Harryja i Meghan Markle na svoje venčanje, zbog napetosti koje su pratile njihovo vjenčanje. Međutim, ovoga puta, obojica prinčeva su pozvana.

Princ Harry nedavno je prisustvovao virtuelnoj dodjeli nagrada Diana Legacy, ali se nije sreo ni s bratom, ni s kumom, vojvodom od Westminster, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije