Prepoznajete li prelijepu Jugoslovenku? Jedan potez ju je skupo koštao karijere

2
Radiosarajevo.ba
Prepoznajete li prelijepu Jugoslovenku? Jedan potez ju je skupo koštao karijere
Foto: Printscreen / Bernarda Marovt

Misice su uvijek imale veliku odgovornost, a jedna od najljepših žena Jugoslavije bila je Bernarda Marovt.

Prelijepa Bernarda Marovt, prema mnogim anketama, bila je najljepša misica bivše Jugoslavije.

Mada je nekadašnju državu krasio veliki broj ljepotica, a Bernarda je imala i lice i tijelo bez premca. Ipak, zbog jedne svoje odluke nije uspjela da se "probije" na izboru za najljepšu ženu svijeta.

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

Misice su uvijek imale veliku odgovornost, a bivša Juga sigurno pamti jednu od najljepših žena koju je imala na svojim izborima za najveću ljepoticu.

Bernarda nije bila samo poznata u Jugoslaviji, već je bila proglašena i Top-modelom Italije 1990. i Top-modelom Evrope 1992.

Kako se pisalo, ona je na vrhuncu svoje karijere zarađivala čak tri hiljade dolara dnevno. Bila je predodređena za uspjeh, a godišnji kalendar magazina Start za 1982. godinu zbog Bernardinih slika prodat je u nevjerovatnih 350.000 primjeraka.

Ona je čak postala i mis "Starta" i mis "Penthausa", a onda je odlučila da okuša sreću na izboru za najljepšu. U tome je i uspjela! Bernarda je izabrana za mis Jugoslavije na izboru u Zagrebu, gdje su pjevali Zdravko Čolić i Lepa Brena, dvije tada najveće jugoslovenske estradne zvijezde.

Na izboru za najljepšu ženu svijeta u Londonu ušla je u polufinale, odnosno, među 15 tada najlepših djevojaka svijeta.

Međutim, diskreditovali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u "Startu". Dva dana prije izbora, najtiražniji britanski dnevnik Daily Mirror je objavio golišave fotografije jugoslovenske misice, pa je ona već u samom startu diskvalifikovana pred očima miliona.

To je nije spriječilo da osvoji titulu mis fotogeničnosti — najfotogeničnije djevojke na planeti.

Bernarda i dalje radi kao model i snima reklame. Uz to, ona izgleda fantastično. Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gdje ima modnu agenciju, a često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja.

Već godinama u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje foto-modela, a otvorila je i školu manekenstva za mlade, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije