Prepoznajete li pjevačicu sa slike? Danas je jedna od najvećih zvijezda regije

3
Radiosarajevo.ba
Prepoznajete li pjevačicu sa slike? Danas je jedna od najvećih zvijezda regije
Foto: Društvene mreže / Slika iz djetinjstva

Kao djevojčica je bila pravi mangup, igrala se s dječacima, tukla se i pobjeđivala ih. Bila je mala i sitna i morala se, ispričala je, izboriti za sebe. Osim s dječacima, tukla se i s godinu i pol dana starijom sestrom Julijom. Već je pjevala u Magazinu kad su se posvađale oko odjeće.

Sestra je bila puna modrica, a njoj je falilo pola kose. Kad mama više nije znala kako izaći na kraj s njezinom živahnošću, upisala je na balet. Nakon osnovne škole u Splitu, srednju baletnu školu i opću gimnaziju upisala je u Zagrebu. Tu je plesala u baletu HNK, nastupala je u "Labuđem jezeru", "Trnoružici", "Orašaru"...

Baletni znalci predviđali su joj sjajnu budućnost, a njoj nije bilo teško trenirati i po šest, sedam sati dnevno. Zvali su je i u milansku Scalu, ali joj roditelji to nisu mogli omogućiti. Osim baleta voljela je i pjevanje. Bila je članica KUD Mozaik legendarne Lepe Smoje. I voljela je Magazin.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

S njihovom pjesmom "Uvenut će ružmarin" pobijedila je 1992. na muzičkom takmičenju. Dvije godine kasnije za interpretaciju "Ti si želja mog života" na festivalu Zvuci Jadrana osvojila je nagradu Zlatna Gospa.

S nepunih 19 godina je postala pjevačica grupe Magazin, a zbog benda je ostavila balet.

To je Jelena Rozga, danas jedna od najtraženijih zvijezda koja puni svaki prostor i za čije se koncerte uvijek traži karta više, piše 24.sata.hr.

Posted by Jelena Rozga on Monday, April 10, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije