Preminuo Mark Lanegan, kultna figura rock scene

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo Mark Lanegan, kultna figura rock scene
Foto: EPA-EFE / Preminuo Mark Lanegan

Mark Lanegan, muzičar poznat po radu u bendovima Screaming Trees, Queens of the Stone Age i The Gutter Twins, preminuo je u 57. godini života.

Lanegan koji je pet puta nastupio i u Zagrebu preminuo je u Killarnezu u Irskoj, a njegova porodica je zamolila za poštivanje privatnosti. Detalji o smrti zasad su još nepoznati.

'Mark Lanegan bio je divan čovjek. Vodio je divlji život o kojem su neki od nas mogli samo sanjati. Ostavlja nas s fantastičnim riječima i muzikom! Hvala Bogu da će kroz sve to živjeti vječno. RIP. Lijepo spavaj', napisao je na Twitteru slavni basist Joy Divisiona i New Ordera Peter Hook.

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Svoju karijeru Lanegan je započeo prije više od 30 godina u, pokazalo se kasnije, iznimno važnom i utjecajnom bendu iz Seattlea 'Screaming Trees', piše Jutarnji list.

Talentirani muzičar zatim se pridružio Queens of the Stone Age, a premda je i kasnije sarađivao s njima, posvetio se kasnije svojoj solo karijeri.

Iza njega su brojne muzičke saradnje između ostalih i s Isobel Campbell, nekadašnjom pjevačicom Belle and Sebastian, kao i s Gregom Dullijem iz Afghan Whighsa i The Twilight Singersa, s kojim je punih šest godina vodio zajednički projekt The Gutter Twins.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije