Preminuo američki glumac Tom Sizemore: Najpoznatiji po filmovima 'Saving Private Ryan' i 'Heat'

3
Radiosarajevo.ba
Preminuo američki glumac Tom Sizemore: Najpoznatiji po filmovima 'Saving Private Ryan' i 'Heat'
Foto: EPA - EFE / Tom Sizemore

Tom Sizemore, glumac najpoznatiji po hit filmovima "Saving Private Ryan", "Natural Born Killers" i "Heat", preminuo je u 62. godini, potvrdio je u petak, 3. marta njegov predstavnik Charles Lago.

Podsjetimo, holivudski junak hospitaliziran je sredinom februara nakon što je pretrpio moždanu aneurizmu.

Sizemore je umro u snu i mirno u medicinskom centru Saint Joseph u Burbanku u Kaliforniji, a s njim su u posljednjim trenucima bili njegova dva sina i brat Paul Sizemore.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

"Duboko sam ožalošćen zbog gubitka mog velikog brata Toma. Bio je veći od života. Utjecao je na mene više nego iko koga poznajem. Bio je talentovan, pun ljubavi, mogao vas je beskrajno zabavljati svojom duhovitošću i sposobnošću pripovijedanja. Shrvan sam što je otišao i zauvijek će mi nedostajati", stoji u saopćenju koje je potpisao Paul Sizemore.

Njegova porodica u ponedjeljak je rekla kako su ih doktori obavijestili da "više nema nade". Također su im savjetovali da, s obzirom na Tomovo teško zdravstveno stanje, razmisle o skidanju s aparata koji su ga održavali na životu, piše Jutarnji.

Rođen u Detroitu, Sizemore se u Hollywoodu proslavio glumeći žestoke momke, no javnost je često više zanimao njegov turbulentan privatni život. U karijeri je imao više od 230 uloga.

Glumac se, godinama borio sa zlouporabom opojnih droga, a 2003. osuđen je zbog zlostavljanja bivše djevojke Heidi Fleiss.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije