Preminula glumica iz poznatog crtanog filma 'Pokemon': "Ne znamo kako ćemo popuniti mračnu prazninu"

0
Radiosarajevo.ba
Preminula glumica iz poznatog crtanog filma 'Pokemon': "Ne znamo kako ćemo popuniti mračnu prazninu"
Foto: Screenshot/Wikipedia / Rachel Lillis

Rachel Lillis borila se s rakom dojke, a tužnu vijest javila je njena kolegica iz Pokemona. Posvetila je emotivnu objavu na društvenim mrežama.

Preminula je američka scenaristica i glasovna glumica Rachel Lillis nakon teške borbe s rakom dojke. Imala je 46 godina.

Najpoznatija je bila po tome što je posudila svoj glas animiranim likovima Misty i Jessie u popularnom crtiću Pokemon.

Nesreća u Austriji: Povrijeđena državljanka BiH u sudaru sa vozom

Nesreća u Austriji: Povrijeđena državljanka BiH u sudaru sa vozom

Tužnu vijest objavila je na društvenim mrežama Veronica Taylor, koja je posudila glas Ashu Ketchumu iz Pokemona.

"Rachel je bila veliki talenat, donosila je svijetlo kroz svoj glas i kad je pjevala i kad je pričala. Ostat će zapamćena po mnogim animiranim ulogama koje je odigrala. 

"Bila je tako zahvalna na ljubavi i podršci koju je dobivala dok se borila s rakom" započela je izjavu te dodala kako je bila prava sretnica jer je imala priliku upoznati se i družiti s Rachel

"Imala je sjajan smisao za humor i bila je jako dobra. Nevjerovatno inteligentna osoba. Nisam sigurna kako će se ova mračna praznina sada ispuniti, vječno će živjeti u našem sjećanju" zaključila je. 

Rachel je studirala glumu u Bostonu i New Yorku te se pojavljivala u raznim pozorišnim produkcijama, animiranim serijama i nezavisnim filmovima. Izvorno je bila smještena u New Yorku, ali se preselila u Los Angeles 2013. godine, pišu 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije