Preminula glumica iz "Zvjezdanih staza"

0
Radiosarajevo.ba
Preminula glumica iz "Zvjezdanih staza"
Foto: Screenshot / Patti Yasutake u "Zvjezdanim stazama"

Glumica Patti Yasutake preminula je u 70. godini nakon borbe s rakom.

Njen dugogodišnji menadžer i prijatelj Kyle Fritz potvrdio je vijest za Deadline.

"Uživali smo dok smo radili zajedno. Nedostajat će mi njen talent i upornost, ali najviše od svega njezino prijateljstvo", izjavio je Kyle.

Kako se zarađivalo u Jugoslaviji: Među najbogatijima nije se našao nijedan političar

Kako se zarađivalo u Jugoslaviji: Među najbogatijima nije se našao nijedan političar

Patti je mnogima najpoznatija po ulozi medicinske sestre Alysse Ogawe u franšizi Zvjezdane staze (Star Trek).

Pojavila se četvrtoj sezoni serije Zvjezdane staze: Sljedeća generacija 1990. godine, a kasnije je ponovila svoju ulogu u filmovima Zvjezdane staze: Generacije (1994.) i Zvjezdane staze: Prvi kontakt (1996.). Također je posudila glas za videoigru Star Trek: Armada II iz 2001. godine.

Njena posljednja uloga bila je u Netflixovoj seriji Beef u kojoj je utjelovila lik Fumi Nakai. Beef je odmah po izlasku privukla pažnju pretplatnika Netflixa. Nekoliko sedmica provela je u trendingu širom svijeta, a početkom ove godine dobila je čak tri Zlatna globusa.

Serija je pobijedila u kategoriji najbolje miniserije, antologijske serije ili TV filma, a Steven Yeun i Ali Wong dobili su nagrade za najboljeg glumca i glumicu.

Yasutake je rođena u Los Angelesu, gdje je i diplomirala glumu. Karijeru je započela u pozorištu East West Players, gdje je nastupila u više od 10 predstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije