Predstavnik Izraela hrvatskoj pjevačici drsko oteo mikrofon. Evropa je njime zgrožena

2
Radiosarajevo.ba
Predstavnik Izraela hrvatskoj pjevačici drsko oteo mikrofon. Evropa je njime zgrožena
FOTO: Screenshot / Predstavnik Izraela hrvatskoj pjevačici oteo mikrofon, a onda nasilno poljubio muškarca

Trenutak s priprema za ovogodišnju Euroviziju u kojem je izraelski predstavnik Michael Ben David istrgnuo mikrofon iz ruku hrvatske mlade nade Mije Dimšić izazvao je lavinu reakcija na Redditu.

Mia je upravo bila odradila intervju na tirkiznom tepihu te je, na zahtjev novinara, zapjevala svoju omiljenu eurovizijsku pjesmu iz ranijih godina, a David, koji joj se prvo pridružio, nasilno ju je prekinuo iščupavši joj mikrofon iz ruku.

"To je bezobrazno, čak i ako je šala", "Kako iko može misliti da je ovo normalno ponašanje?", "Odvratno", "Kakav narcis", "Znam da neću glasati za njega"..., bili su samo neki od komentara razočaranih gledalac.

Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

"Mora naučiti kako granice funkcioniraju. Jedno je ponašati se zaigrano ili vrckasto, druga je stvar ponašati se bezobrazno", napisao je jedan korisnik Reddita.

David je nakon bezobraznog otimanja mikrofona Miji rekao da ode jer je "ovo njegov trenutak", no uskoro se stao smijati i grliti je, iako je upitno koliko je njoj cijela situacija bila simpatična. "Šala, šala...", vikao je izraelski kandidat, no nismo sigurni koliko je hrvatskoj pjevačici bilo do šale...

Korisnici se zgražaju nad njegovim cjelokupnim ponašanjem, budući da ovo nije izolirani incident koji ga prikazuje u lošem svjetlu.

Kako su mnogi istaknuli, David je glasan i nametljiv, ima neprimjerene šale, drugim se kandidatima unosi u lice, upada im u riječ, dodiruje ih i provocira.

Voditelju je tokom razgovora čak stao potezati i skidati zaštitnu masku, a jednog je kandidata čak poljubio bez njegovog pristanka.

Malo je reći da Michael Ben David nije prikupio simpatije publike, iako se upravo tome nadao, već upravo suprotno - postao je vjerojatno najomraženiji takmičar ovogodišnjeg izdanja takmičenja za najbolju pjesmu Evrope.

Prva polufinalna noć na rasporedu je večeras, a druga 12. maja, dok je veliko finale zakazano za subotu večer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije