Predstavljen prvi zajednički portret Kate Middleton i princa Williama

0
Radiosarajevo.ba
Predstavljen prvi zajednički portret Kate Middleton i princa Williama
Instagram / Kate Middleton i princ William

Prvi službeni zajednički portret vojvode i vojvotkinje od Cambridgea predstavljen je danas u sklopu obilježavanja godišnjice ovog grada.

Par se također još jednom pojavio danas u javnosti i to za vrijeme posjete Dječije bolnice u istočnoj Anglije (EACH) u Miltonu, čiji je Kate pokrovitelj već 10 godina.

Kate je u posjeti došla u recikliranoj plavoj haljini marke LK Bennett, a par je slobodan dan iskoristio i za posjetu muzeju Fitzwilliam na Univerzitetu u Cambridgeu, gdje su po prvi put vidjeli njihov portret.

Za vikend se igra derbi sezone u Sarajevu: Poziv navijačima za spektakl i plasman u Premijer ligu

Za vikend se igra derbi sezone u Sarajevu: Poziv navijačima za spektakl i plasman u Premijer ligu

Na umjetničkom djelu Kate je odjevena u eterično smaragdnoj haljini od 1.595 funti od The Vampire's Wife, koju je prvi put nosila tokom historijske trodnevne posjete Dablinu u martu 2020.

Princ William i Kate Middleton uputili poruku Ukrajini

Princ William i Kate Middleton uputili poruku Ukrajini

Na nogama je imala zelene satenske štikle marke Manolo Blahnik od 875 funti, viđena je kako pozira s rukom omotan oko otmjenog Williama, koji je obučen u klasično odijelo s plavom kravatom.

Naslikao ga je nagrađivani britanski portretista Jamie Coreth, a djelo je naručio 2021. godine Cambridgeshire Royal Portrait Fund, koji drži Cambridge Community fondaciju.

Nakon razgledanja portreta, vojvoda i vojvotkinja su se zatim susreli sa pristalicama projekta, uključujući umjetnicu Sibyl Marshall - suprugu pokojnog sr. Michaela Marshalla, idejnog tvorca ovog portreta.

Članovi javnosti će moći da pogledaju portret u 206 godina starom muzeju Fitzwilliam u početni period od tri godine, nakon čega će umjetničko djelo biti izloženo u drugim društvenim prostorima i galerijama širom Cambridgeshirea, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije