Kate prekršila kraljevsko pravilo: Princ William održao emotivan govor

0
Radiosarajevo.ba
Kate prekršila kraljevsko pravilo: Princ William održao emotivan govor
Foto: EPA-EFE / Princ William i Kate Middleton

Kate Middleton se trudi prilikom obavljanja kraljevskih obveza uvijek biti na razini zadatka, no nekad je teško poštovati određena pravila.

Kate Middleton i princ William odali su počast žrtvama bombaškog napada koji se dogodio 2017. godine.

Podsjetimo, nakon koncerta Ariane Grande, bombaš samoubojica detonirao je bombu u predvorju Manchester Arene u trenutku kada je publika izlazila iz dvorane, piše Story.hr.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Život su izgubile 22 osobe, uključujući i osmogodišnju Safi Rose Rousseau, a 59 osoba je povrijeđeno. Ariana Grande bila je potpuno shrvana gubitkom te se nakratko povukla sa scene, a kasnije je javno progovorila o problemima s depresijom koja je nastala kao posljedica tragičnog događaja.

Pjevačica je uplatila milione dolara za pomoć porodicama stradalih, a svake godine organizira humanitarne koncerte u spomen na žrtve.

"Dobro se sjećam šoka i tuge na licima onih koje sam sreo kada sam posjetio Manchester u danima nakon zločina. Pet godina kasnije, znam da bol i traume mnogih nisu nestale. Kao neko ko živi sa svojom tugom, znam da oni koji su izgubili bližnje neće biti zaboravljeni. Zato su spomenici poput ove 'Proplanak svjetlosti' jako važni", rekao je princ William koji je također odao počast svojoj majci, princezi Diani, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. Oasisova pjesma 'Don't look back in anger' opisuje Manchesterov odgovor na zločin.

Kate je tokom muževog govora jedva suzdržavala emocije, a žrtvama je darovala i naušnice u obliku pčela koje imaju posebno značenje. Naime, pčela radilica već je više od 150 godina jedan od najpoznatijih simbola Manchestera i dio je grba Gradskog vijeća Manchestera, koji označava etiku marljivog rada, a grad kao košnicu aktivnosti.

Inače, jedno od kraljevskih pravila je da u javnosti ne smije biti suza, međutim, Kate ga je nekoliko puta prekršila. Iako je u 99 posto situacija na visini zadatka, vojvotkinja pokušava izgraditi imidž neposredne žene koja nema distanciranost od ostalih, baš kao što je to bila i pokojna princeza Diana.

Tome u prilog govore i njezini više nego srdačni susreti s britanskim građanima, ali i činjenica da se ne boji pokazati emocije kada je nešto potrese.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije