Poznati koji nemaju završenu srednju školu: Rihanna, Johnny Depp, Tarantino...

Radiosarajevo.ba
Poznati koji nemaju završenu srednju školu: Rihanna, Johnny Depp, Tarantino...

Brojne američke zvijezde i svjetska imena show-biznisa, kao što su Johnny Depp, Quentin Tarantino i Rihanna, nisu završile srednju školu. Neke poznate ličnosti išle su u državne škole, druge su otišle od kuće, dok su neke odustale od svog školovanja.

Gisele Bündchen, brazilska manekenka, napustila je srednju školu kada je imala 14 godina da bi nastavila karijeru modela. Uprkos tome, Gisele govori pet jezika, piše Cdm.me.

Nicole Kidman napustila je školu kako bi nastavila glumačku karijeru. Počela je da radi u pozorištu, a već sa 16 godina snimala je i filmove.

Jennifer Lawrence napustila je srednju školu kada je imala 14 godina. Nakon toga je nastavila glumačku karijeru i sada je, kako kaže – „samoobrazovana“.

Harry Styles napustio je srednju školu kada je imao 16 godina i to zbog audicije za „X Factor“ nakon čega je postao član benda „One Direction“.

Rihanna je napustila srednju školu sa 16 godina, preselila se u Ameriku kada je imala 17 godina, gdje je potpisala muzički ugovor s diskografskom kućom „Def Jam“.

Robert Downey Junior nikada nije bio dobar učenik. Otac mu je dao ultimatum da svaki dan ide u školu ili da pronađe posao. Odustao je od škole u 15. godini.

Johnny Depp imao je 15 godina kada je napustio srednju školu. San mu je bio da postane popularni rok muzičar.

Simon Cowell je napustio školu kad je imao 16 godina da bi radio kao stažista za “EMI Music Publishing”. Bio je to početak obećavajuće karijere.

Jay Z je napustio srednju školu kako bi radio. Neki mediji prenose da se između ostalog, bavio prodajom ilegalnih supstanci.

Keanu Reeves se često sukobljavao sa nastavnicima, napustio je školu sa 17 godina, jer se „nikada nije uklopio“. Imao je sukobe s nastavnicima i direktorom.

Ryan Gosling napustio je srednju školu kada je imao 17 godina.

Whoopi Goldberg je napustila školu u dobi od 16 godina. Kao razlog za taj postupak navela je teško djetinjstvo, nekoliko brakova i zavisnost od droga.


Tom Cruz je napustio srednju školu kako bi postao glumac u Njujorku. Prije toga, dok je bio dijete, želio je da bude sveštenik.

Quentin Tarantino je želio je da nastavi filmsku karijeru i zbog toga je odustao od srednje škole kada je imao 15 godina. Prema nekim izvorima njegov koeficijent inteligencije je 160.

Daniel Radcliffe odlučio je da se odmori od škole kada je imao 17 godina kako bi se posvetio glumačkoj karijeri. Nije se vratio u školu.

Zvijezde koje nisu završile srednju školu su i John Travolta, Jim Carrey, Avril Lavigne, Dru Barimor i Katy Perry, prenose američki mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije