Poznata novinarka godinama se bori s bolešću: 'Male su šanse za pobjedu'

0
Radiosarajevo.ba
Poznata novinarka godinama se bori s bolešću: 'Male su šanse za pobjedu'
FOTO: Facebook / Andrea Buča

Nagrađivanu TV autoricu Andreu Buču možemo pratiti u novom putopisnom serijalu Na Magistrali, koji je već oduševio brojne gledatelje.

HRT-ova novinarka ovih dana privlači posebnu pažnju javnosti, a tome u prilog ide i činjenica da je jedno od poznatih lica koje otvoreno govori o svojim iskustvima.

Prije tri godine, Andrea je podijelila s javnošću da je zbog stresa razvila depigmentaciju kože, poznatu kao vitiligo.

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Ova autoimuna bolest rezultirala je pojavom bijelih mrlja na njezinoj koži, a o tome je otvoreno progovorila u jednom od prethodnih intervjua, piše Story.

'Prije dva ljeta, na desnoj strani lica pojavile su se bijele fleke, područja bez pigmenta. Mislila sam kako je riječ o hipopigmentaciji i kako sam sve više tamnila, te bijele mrlje su se sve više isticali', dijelila je Andrea.

U istom intervjuu otkrila je da se odlučila ne koristiti terapiju kako bi suzbila bolest. 'Trebala bih koristiti kortikosteroide i uzimati oralnu terapiju, međutim, prilično sam lijena kad su medikamenti u pitanju, pa mi je bilo lakše suživjeti se s vitiligom nego se boriti protiv njega jer su male šanse za pobjedu', naglasila je Andrea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije