Poznata glumica razvila poremećaj zbog društvenih mreža: Zaposlila terapeutkinju da živi s njom

0
Radiosarajevo.ba
Poznata glumica razvila poremećaj zbog društvenih mreža: Zaposlila terapeutkinju da živi s njom
Foto: Glamour / Sophie Turner i Maisie Williams

Otkako je Game of Thrones (Igra prijestolja) prestala s emitovanjem, vlada veliko zanimanje za ono što glumačka postava serije namjerava dalje.

To se posebno odnosi na Sophie Turner, koja je bila magnet za medije, bilo da je riječ o snimkama njene djece ili brojanju miliona koje je zaradila, a itekako je zanimljiv bio i njen razvod od Joea Jonasa.

S tolikom pompom u medijima i na društvenim mrežama, nije ni čudo zašto se mlada glumica ne osjeća dobro. Zapravo, stvari su za Sophie Turner postale tako loše da joj je narušeno zdravlje, a završilo je tako da je angažovala terapeutkinju da živi s njom.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Kako je Sophie Turner riješila svoje probleme?

Kad je Sophie Turner bila tinejdžerica, u njenu je školu stigao poziv za casting za seriju Igra prijestolja. Na audiciju je 'gurnula' profesorica drame, a Turner je izjavila da u početku sve to nije shvatala ozbiljno. Ali bila je uzbuđena kada je dobila ulogu Sanse Stark.

Razvodi se slavni bračni par: 'On se posvetio roditeljstvu, sve je preuzeo na sebe'

Razvodi se slavni bračni par: 'On se posvetio roditeljstvu, sve je preuzeo na sebe'

"Mama me probudila ujutro i rekla: 'Dobro jutro, Sansa'. Skočila sam u nevjerici: 'Ne!' i počela plakati. Bio je to stvarno dobar dan", ispričala je Turner.

Godinama je glumila u Igri prijestolja, što joj je kasnije otvorilo mnoga vrata, a i donijelo bogatstvo i slavu. Ali s 14 godina, kad je počela glumiti, nije mogla ni zamisliti kako bi ove lijepe stvari mogle imati i ružnu stranu. I kako će destruktivno uticati na njen život.

U jednom je intervjuu govorila o snimanju mračnih i uznemirujućih scena u Igri prijestolja.

"Uz to sam odrastala. Tema je bila toliko teška da sam razvila mehanizam da se zaštitim pa bih se između kadrova najviše zabavljala, glupirala", rekla je Turner. Ali isto je tako priznala da vjeruje kako će je to sustići i izazvati barem neku traumu.

Koliko god tužno to bilo, snimanje mračnih scena nije bio jedini problem. Godine 2022. je priznala da su joj ljudi koji je kao javnu osobu osuđuju na društvenim mrežama veliki problem.

"Imam odnos ljubavi i mržnje s društvenim mrežama. Voljela bih da se uopšte nisam uplela u to. Gledam komentare na Instagramu i mislim, 'Oh, je**mu. Svi razmišljaju o meni'. To me totalno izjeda", objasnila je glumica.

Progovorila je o želji da zaštiti svoju djecu.

"Moja kćerka nije ovo tražila. Znam šta filmska industrija može učiniti mentalnom zdravlju,  fotografiraju te svaki dan, slušaš tuđe komentare. To nije posao koji je moja kćerka odabrala", priznala je Turner.

Djeci ne bi dopustila ni da idu njenim stopama. "Poprilično smo strogi u vezi s tim. Poticat ćemo je da radi šta god želi, ali ne dok ne napuni 18. Jako sam stroga i pazim da moja kćerka ne postane nepotističko dijete".

Sophie je progovorila i o svom narušenom mentalnom i fizičkom zdravlju zbog društvenih mreža. "Dugo sam bila prilično bolesna, patila sam od poremećaja prehrane zbog čega sam zaposlila terapeutkinju da živi sa mnom, pazi da jedem i da ništa loše ne radim svom tijelu.

Jedne sam večeri tako stalno u mislima vrtila komentar koji sam pročitala na Instagramu. Mislila sam: Tako sam debela, tako neprivlačna. 'Znaš, nikoga zapravo nije briga', rekla mi je terapeutkinja. 'Znam da ti to misliš, ali ne misli niko drugi. Ti nisi toliko važna'. To je bila najbolja stvar koju mi je mogla reći", zaključila je glumica, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije