Ograđena bašta, zatvorena cesta, prvi gosti stižu na vjenčanje Jasmine Izetbegović

5
Radiosarajevo.ba
Ograđena bašta, zatvorena cesta, prvi gosti stižu na vjenčanje Jasmine Izetbegović
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Svadba Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS) Sebije Izetbegović, s njezinim izabranikom Ćamilom Humačkićem, biznismenom rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Njemačkoj, bit će održana danas, 27. augusta.

Kako nam javlaj reporter sa terena ulica ispred bašte hotela Europa, gdje će se održati ceremonija i zabava je zatvorena, bašta je ograđena bijelim platnom, da bi zvanice i sve ostale zaklonila od pogleda prolaznika, ali i mnogih novinarskih ekpa.

Riječ je o svadbi o kojoj se u našoj javnosti u posljednje vrijeme dosta govori.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Kako nezvanično saznajemo goste bi trebali zabavljati Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Lana Hamza te Isak Šabanović iz Crne Gore.

Počeli su da pristižu i prvi gosti.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje u 15.00 sati zakazano je šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, nakon toga u 16.00 sati održat će se građansko vjenčanje u hotelu Europa.

Vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan!

Nakon toga, proslava će početi od popodnevnih sati i kako se očekuje, trajati do kasno u noć s petka na subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije