Popularna pjevačica se požalila: Moj sektor je najviše pogođen, čupamo kosu

Radiosarajevo.ba
Popularna pjevačica se požalila: Moj sektor je najviše pogođen, čupamo kosu
Foto: Instagram / Indira Levak

Predstavnici muzičke industrije upozorili su na neusuglašenost kriterija epidemioloških mjera sprječavanja širenja bolesti Covid-19 te pozvali na hitno usvajanje paketa financijske pomoći za taj sektor, čijih je preko 15 hiljada radnih mjesta izravno pogođeno pandemijom.

Indira Levak pridružila se apelu muzičara i sinoć je gostovala u Dnevniku Nove TV i istaknula je koji su glavni problemi kada je pitanje održavanja koncerata te je otkrila i koliko je ona ukupno koncerata morala otkazati jer se mjere stožera mijenjaju stalno, prenosi Večernji list. 

"Stožer bi trebao donijeti jasne kriterije za održavanje koncerata. Ne čupamo kosu samo mi izvođači nego, vjerujte mi i svi vlasnici klubova. Ja sam od početka pandemije do sada otkazala 30 koncerata, svaki dan pišem i brišem koncerte. Od početka pandemije otkazala sam 30 koncerata jer se mjere mijenjaju iz sedmice u sedmicu",  rekla je Indira.

Osvrnula se i na financijsku isplativost i slaže se s kolegama koji kažu da bi se svima isplatilo održavanje koncerta u ovim uvjetima karta bi trebala biti 500 kuna (130 KM), što je neizvedivo.

"Da se održava jedan koncert u dvorani mora karta biti, ne znam, 500 kuna. To je svima neisplativo i cijela industrija je u problemu - kaže pjevačica i dodala je kako joj je nepojmljivo da na koncertu ima pleksiglas i kaže da bi to bilo kao da na filmu između dvoje ljubavnika postavite pregradu od pleksiglasa.

Mnogi smatraju kako se muzičari previše žale u ovoj situaciji, a Indira je na to odgovorila:

"Nije mi jasno da se netko tko dobro zarađuje mora ispričavati. Ali ljudi vide samo mene, ne vide sve te silne ljude bez kojih moji koncerti ne bi bili mogući. Moj sektor je najviše pogođen, mi smo još uvijek u lockdownu. Mi smo jedan povezan lanac i moći ćemo vrlo kratko jer ova situacija je uistinu postala katastrofalna za muzičku industriju", poručuje Indira Levak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije