Pop diva Adele prekinula angažman u Las Vegasu zbog gljivične infekcije

0
Radiosarajevo.ba
Pop diva Adele prekinula angažman u Las Vegasu zbog gljivične infekcije
Foto: Društvene mreže / Adele - Nastup u Las Vegasu

Muzička diva Adele priznala je da joj je angažman u Las Vegasu, gdje u The Colosseum at Caesars Palace nastupa petkom i subotom, donio neugodnu gljivičnu infekciju, koju uobičajeno nazivamo lišaj.

Počevši od 22. novembra prošle godine, vegaski angažman 35-godišnje Adele trebao je potrajati do pred kraj marta, ali je produžen i nastavlja se od 16. juna do 4. novembra ove godine, a ukupno 68 koncerata navodno će joj donijeti zaradu od čak 105 miliona dolara.

Slavna muzičarka otkrila je to publici na posljednjem u nizu koncerata u Las Vegasu, kazavši da joj je doktor rekao da ima gljivičnu infekciju na područjima na kojima se skuplja dosta znoja budući da tokom koncerta nosi stezno rublje brenda Spanx – na preponama, bedrima, stražnjici i donjem dijelu stomaka.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Lišaj može zvučati zastrašujuće, ali on nema veze s glistama ili crvima, nego je naziv dobio po crvenom ljuskastom osipu ili kvržicama kružnog, prstenastog oblika.

Weekend 18

Posted by Adele on Saturday, June 17, 2023

Lišaj je zarazan i može se lako prenijeti izravnim kontaktom sa zaraženom osobom, kontaktom s inficiranim kućnim ljubimcima ili domaćim životinjama, može se prenijeti i preko odjeće, peškira, posteljine i drugih predmeta, kao i sa inficiranog tla, ali taj način je najrjeđi.

Kako se Adele zarazila, nije poznato, no možda će, premda se pod vrućim svjetlima reflektora dosta znoji, ubuduće ipak morati izbjegavati Spanx, barem dok ne izliječi neugodnu infekciju, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije