Policajka iz Brazila Sandra Moretti osvaja svojom ljepotom

Radiosarajevo.ba
Policajka iz Brazila Sandra Moretti osvaja svojom ljepotom
FOTO: Facebook / Policajka Sandra Moretti

Policajka iz Brazila Sandra Moretti privukla je veliku pažnju kada je bila kandidat za saveznog zastupnika Sao Paula na prošlogodišnjim izborima, što je bilo njeno prvo angažovanje u političkom životu.

Kako je rekla, interes za politiku nastao je zbog profesionalne istaknutosti, ali i historije njenog života.

Sandra je privukla pažnju političkih lidera i birača kada je govorila o zastupljenosti žena u svim sferama moći. Kao rezultat toga, osvojila je gotovo 8.000 glasova, piše Telegraf.rs.

“Vjerujem da žene moraju da se uključe u politiku jer se čvrsto suočavaju sa izazovima. Moramo da se borimo za prava žena, radnika, majki”, rekla je ona.

Sandra je udata i ima dvoje djece, a kao policajka radila je u nekoliko sektora, kao što su briga, administracija i pratnja zatvorenika iz zatvora do suda.

Pažnju javnosti privukla je 2013. godine, kada je pobijedila na jednom takmičenju za ljepotu.

Međutim, riješila je da se uključi u politiku ne samo zbog žena već i zbog rješavanja socijalnih pitanja. Sandra kaže da je tokom djetinjstva prolazila kroz mnoge poteškoće, i vidi sebe u mnogim ljudima za koje vjeruje da bi bili bolji kada bi im se dala prilika.

Ova policajka rekla je kako je dobila povjerenje naroda i priliku da nešto promijeni, zbog čega će nastaviti da se bori za prava žena.

“Žene treba ohrabriti da se bore za kolektivne ideale. Shvatamo da imamo istu snagu i sposobnost da se ponašamo kao muškarci, jer smo u ustavu jednaki, bez obzira na pol”, istakla je ona.

Sandra je veoma aktivna na društvenim mrežama, gdje je prati veliki broj ljudi. Samo na Facebooku ima skoro pola miliona pratilaca.

Pored svojih fotografija u uniformi i bez nje, Sandra objavljuje fotografije svojih koleginica iz svih krajeva sveta, što govori o njenoj podršci ženama u ovom struci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije