Pogledajte najemotivniji trenutak tokom krunisanja u Londonu: Potez princa Williama oduševio sve

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte najemotivniji trenutak tokom krunisanja u Londonu: Potez princa Williama oduševio sve
Foto: Printscreen / Emotivni trenutak princa i kralja

Emocije su se mogle osjetiti u cijeloj sali, ali i preko malih ekrana kada je tek okrunjenom britanskom monarhu prvi se poklonio njegov sin, prijestolonasljednik koji je oca i poljubio.

Ovaj trenutak svi su dugo čekali, a posebno članovi kraljevske porodice, pa su se emocije u zbornoj crkvi Westminsterske opatije, gdje je kanterburški nadbiskup kralja Charlesa III. tačno u podne po engleskom vremenu i službeno okrunio za britanskog monarha, mogle osjetiti u zraku.

Među zvanicima su bili svi članovi kraljevske porodice, predstavnici svih europskih kraljevskih kuća, državni poglavari i premijeri iz cijelog svijeta, te brojne slavne osobe iz svijeta show bizinisa.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Kralj Charles III. i kraljica Camilla u kočiji su stigli u zbornu crkvu Westminsterske opatije, a među kraljevim paževima bio je i njegov unuk, princ George, kojem je to bila prva velika i sigurno najvažnija protokolarna dužnost i obaveza.

Odradio ju je bez greške na ponos svojih roditelja princa Williama, te Kate Middleton, princeze od Walesa, koji su na oku držali mlađu djecu - kćerkicu Charlotte i sina Louisa, petogodišnjaka koji se za vrijeme ceremonije očito dosađivao, zijevao i prodavao zjake. I za razliku od svih jedva dočekao kraj ceremonije da može protegnuti noge.

Tek okrunjenom britanskom monarhu prvi se poklonio prijestlonasljednik, princ William, koji je poljubio oca i dotaknuo krunu svetog Edwarda, kojom ga je okrunio nadbiskup Justin Welby. Iako je zadžao pribranost i sve odradio kako je to protokol zahtijevao bilo je očito da je princ William u tom za njega posebnom trenutku jedva suspregnuo suze nakon što mu je otac šaptom zahvalio na svemu, piše Gloria.hr.

Za četrdesetu krunidbu koja je održana u Wesminsterskoj opatiji kraljevski par se, inače, svečano preodjenuo u Buckinghamskoj palači, te u Kraljevskoj kočiji Diamond Jubilee State stigao na svečanost koju su u direktnom televizijskom prijenosu pratili gledatelji širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije