Pogledajte kako je Amber Heard reagirala kada je saznala da mora dati 15 miliona dolara

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Amber Heard reagirala kada je saznala da mora dati 15 miliona dolara
Foto: EPA / Pogledajte kako je Amber Heard regirala kada je saznala mora platiti 15 miliona dolara

Sudska parnica slavnog holivudskog para, bivših supružnika Amber Herd i Johnnyja Deppa, dobila je konačni epilog.

Na suđenju povodom tužbi glumca za klevetu protiv njegove bivše supruge, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist glumca po tri tačke opružnice.

Sud je, nakon što je utvrdila da je Herd klevetala svog bivšeg supruga u članku "Washington posta" iz 2018. Deppu dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, prenijeli su američki mediji.

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

Sud je, također, odlučio u korist Herd po jednoj tački optužnice, dodijelivši joj odštetu od dva miliona dolara.

Bivša supruga poznatog glumca je u trenutku dok je sud izricao presudu gledala u zemlju, okružena svojim advokatima.

Depp je tužio Herd pred sudom u Virginiji i tom prilikom tražio 50 miliona dolara odštete zbog ranijeg autorskog teksta u kojem je iznijela tvrdnju da je žrtva porodičnog nasilja.

Glumac je, naravno, negirao bilo kakvo zlostavljanje. Herd je sa druge strane uzvratila tužbom i tražila je kontraodštetu od čak 100 miliona dolara.

Proces je izavao veliku pažnju svjetske javnosti, a društvene mreže su postale poligon za govor mržnje obožavatelja obje strane.

Podsjetimo, Amber Heard je 2018. u Washington Postu objavila članak pod naslovom "Progovorila sam o seksualnom nasilju – i suočila se s gnjevom naše kulture".

Zbog tog je članka, što su pokušali da dokažu Deppovi advokati, glumcu nanesena šteta zbog pogrešne slike zlostavljača koja se o njemu stvorila u dijelu javnosti, a zbog čega je izgubio i brojne glumačke angažmane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije