Podignuta optužnica protiv Severine

2
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv Severine
Instagram / Severina

Općinsko državno tužilaštvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv pjevačice Severine Vučković za dva kaznena djela nametljivog ponašanja.

Potvrdila je to danas Jutarnjem listu glasnogovornica Općinskog kaznenog suda.

Optužnica još nije pravomoćna jer tek treba biti dostavljena strankama na odgovor, a nakon što stigne očitovanje Severine sazvat će se optužno vijeće koje će odlučivati o osnovanosti navoda iz optužnice.

Objavljena prognoza do ponedjeljka: Najavljeno sunčano vrijeme, a onda nagla promjena

Objavljena prognoza do ponedjeljka: Najavljeno sunčano vrijeme, a onda nagla promjena

Da je optužnica podignuta potvrdio je i Krunoslav Stjepan Rajačić, v.d. općinskog državnog tužilaštva u Općinskom kaznenom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

"Općinsko kazneno državno tužilaštvo u Zagrebu 16. maja 2022. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1972.) zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. Kaznenog zakona pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu. Kaznena djela su počinjena na štetu dviju hrvatskih državljanki (1963. i 1957. godište)."

Iako tužilaštvo to ne navodi, radi se o slučaju kad je pjevačica Ljiljani Klinger, direktoriciosnovne škole koju je pohađao njezin sin poslala SMS poruke s uvredljivim sadržajem, ali i dodala "da bi je zadavila rukama".

Krajem prošle godine Klinger je podnijela i dvije dopune toj kaznenoj prijavi, a nakon što je primila poruke, poslala je e-mail Davoru Božinoviću, ministru unutrašnjih poslova, a obratila se i Zlati Hrvoj Šipek, glavnoj državnoj advokatici. Zbog nametljivog ponašanja Severinu je prijavila i sada bivša direktorica Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba Gordana Buljan Flander.

U međuvremenu Severina je u medijima javno priznala da je neprimjereno reagirala, ali je kasnije i ona uzvratila kaznenim prijavama protiv Klinger i Buljan Flander.

Za spomenuto kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do jedne godine, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije