Pobjednik Dore Baby Lasagna govorio o najtežim trenucima u životu: 'To boli više od odbijanja'

0
Radiosarajevo.ba
Pobjednik Dore Baby Lasagna govorio o najtežim trenucima u životu: 'To boli više od odbijanja'
Foto: Screenshot/Instagram / Baby Lasagna

Baby Lasagna pobjednik je Dore.

Marko Purišić, 29-godišnji Istranin, muzičar umjetničkog imena Baby Lasagna, u maju će pokušati osvojiti eurovizijski publiku i dogodine dovesti Eurosong u Hrvatsku.

Prvi veliki editorijal za časopise snimio je upravo za Story i pritom otkrio ko je zapravo Marko, samozatajni frajer o kojem svi pričaju, horoskopski Rak iz Umaga čija se muzička karijera, uprkos godinama staža s grupom Manntra, događa tek posljednjih sedmica.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Šta radi nakon studija te čime je osvojio djevojku Elizabetu koja ga prati iz sjene i pomno se brine o njegovom izgledu, otkrio je u velikom intervjuu.

"Balansiram između anksioznog i bezbrižnog sebe, a to se često odražava i na moje projekte pa baš iz takve sredine može proizići nešto poput pjesme Rim Tim Tagi Dim", priznao je.

Priznao je da, kad je upoznao djevojku Elizabetu, nije pisao, a ni puno čitao pa je sigurno nije osvojio svojim novelama.

"Koliko moja bolja polovica cijeni moju muzičku stranu, i meni je nepoznanica. Ipak, prije nego što iko drugi čuje moje pjesme, ona ih posluša. Često po njenom sudu biram pjesme za album. Da joj se nije svidjela pjesma Rim Tim Tagi Dim, možda danas ne bih razgovarao s vama", rekao je otvoreno.

Elizabeta se bavi vizuelnom umjetnošću, zbog čega nerijetko zajedno rade na raznim projektima.

"Kao i u svemu čime se odlučim baviti, podrška mi je, savjetuje me i pazi na mene. Isto vrijedi i za moju porodicu, prijatelje i bližnje", rekao je.

Hrvatska izabrala ko će ih predstavljati na Eurosongu: Poslušajte pobjedničku pjesmu Dore

Hrvatska izabrala ko će ih predstavljati na Eurosongu: Poslušajte pobjedničku pjesmu Dore

Kako je priznao, svoje neuspjehe u prvi tren uzima k srcu i ima osjećaj kao da će ga dokrajčiti, ali već nekoliko minuta nakon poraza osjeća potrebu za ponovnim pokušajem.

"Da samo znate koliko puta su mi muzičari rekli 'ne' ili koliko su me puta samo ignorisali, a to boli više od 'ne'. Neuspjesi su mi vrlo dobro poznati, ali iako to zvuči loše, vrlo sam ponosan na njih. Svjestan sam da sam nakon svakog 'ne', korak bliže 'da'', rekao je za Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije