Pjevačica Alka Vuica shrvana od boli, umrla je najvažnija osoba u njezinom životu

0
Radiosarajevo.ba
Pjevačica Alka Vuica shrvana od boli, umrla je najvažnija osoba u njezinom životu
Foto: Printscreen/Instagram / Alka Vuica

"Zaspala je moja srodna duša...", uz ove riječi poznata pjevačica Alka Vuica se na društvenoj mreži Instagram oprostila od svoje majke, Zdenke Vuice, koja je preminula jučer. Alka je podijelila tužnu vijest sa svojim pratiteljima, ističući svoju majku kao "srodnu dušu" i "jednu od najdivnijih osoba" koju je ikada upoznala.

"Noćas je zaspala moja Majčica, moja srodna duša, pjesnikinja, moja Ljubav, borac, čovjek velikog srca, jedna od najdivnijih osoba koje sam ikada upoznala, posljednja Kraljica Hrvata… kako su je zvali svi koji su je poznavali. Draga moja Majčice, svi smo tužni i bolni za tobom, ali duboko vjerujemo da opet plešeš u tatinom zagrljaju i da ste ponovno zajedno u nebeskim odajama blagoslovljeni u Kristu," napisala je Alka na društvenoj mreži Instagram.

Alka je prije godinu dana podijelila fotografiju sa svojom mamom, ističući kako je Zdenka zaslužna za njenu ljubav prema pisanju.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Tokom pandemije koronavirusa, Alka je provodila vrijeme u rodnoj Istri s majkom, gdje je inspirisana napisala mnogo pjesama, kako za sebe tako i za druge.

Zdenka Vuica, majka Alke Vuice, svirala je klavir, dok je njezin otac Zvonko, koji je preminuo 2017. godine, svirao saksofon.

Alka je odrasla u muzičkoj porodici, a unatoč prvotnom otporu oca prema njezinoj želji da se bavi muzikom, postigla je značajne uspjehe koji su njezini roditelji ispunjavali ponosom.

Na koncu, Alka je podsjetila na svoj buntovnički duh iz djetinjstva, dijeleći anegdotu o dovođenju autostopera kući kao malena djevojčica. Sada, uz sućut svojih pratitelja, Alka Vuica oprašta se od majke s tugom u srcu, piše Večernji list.

Alka Vuica i Zdravko Čolić
Foto: Printscreen/Instagram: Alka Vuica i Zdravko Čolić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije