Ovo su poznate holivudske ličnosti koje su podržale Izrael

3
Radiosarajevo.ba
Ovo su poznate holivudske ličnosti koje su podržale Izrael
Foto: Kolaž / Arnold Schwarzenegger, Pamela Anderson, Ashton Kutcher

Holivudske poznate ličnosti, koje često gledamo i divimo im se na malim ekranima, otvoreno podržavaju Izrael i izraelsku vojsku koja decenijama vrši torturu nad Palestincima.

Prijatelji Izraelskih odbrambenih snaga, proizraelska cionistička organizacija svake godine održava gala večeri u svrhu prikupljanja sredstava.

Za izraelsku vojsku koja godinama vrši torturu nad Palestincima prikupi se između 30 i 60 miliona dolara.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

U događajima učestvuju poznate ličnosti koje već godinama podržavaju Izrael.

Glumac Ashton Kutcher: Praktikant je kabale, jevrejskog misticizma, a investirao je i u izraelske biznise i startupe.

Sprema li se novi masovni napad? Izraelska vojska uputila ozbiljno upozorenje za stanovnike Gaze

Sprema li se novi masovni napad? Izraelska vojska uputila ozbiljno upozorenje za stanovnike Gaze

Pjevač Pharrell Williams: Pop pjevač je podržao događaj 2018. godine tako što je otpjevao svoj poznati singl Happy.

Glumica Pamela Anderson: Izjavila je da je "Izrael magičan". Tu je provela svoj medeni mjesec i Izrael nazvala "progresivnim, divnim primjerom ostatku svijeta.

Glumac Gerard Butler: U Tel Avivu je 2018. godine rekao da nastoji oboriti rekord po broju posjeta Izraelu i dodao da će se "jednog dana možda odlučiti da ostane".

Muzičar Ziggy Marley: Sin Bob Marleya je u oktobru 2023. godine s još 700 holivudskih ličnosti potpisao pismo podrške Izraelu koje je napisala proizraelska organizacija Kreativna zajednica za mir.

Glumac Arnold Schwarzenegger: Pored toga što je redovni učesnik ovih događaja, od 7. oktobra aktivno pruža podršku i posjećuje porodice izraelskih talaca. Proglasio se "velikim prijateljem jevrejskog naroda i Izraela".

Glumac Sylvester Stalone: U događaju koji prikuplja sredstva za IDF učestvovao je 2014. godine. Iste godine, a tokom izraelskog bombardovanja Gaze, potpisao je pismo u kojem se osuđuje Hamas i podržava izraelsku vojsku, piše TRT Balkan.

Pjevačica Barbara Streisand: 2013. je pjevala na proslavi 90. rođendana tadašnjeg izraelskog predsjednika Shimona Peresa, kada je rekla da je Izrael "sjajni svjetionik nade u svijetu". 1968. joj je uručena Izraelska medalja slobode kao priznanje za doprinos jačanju ove države aparthejda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije