Ovo su pet najskupljih razvoda celebrityja

0
Radiosarajevo.ba
Ovo su pet najskupljih razvoda celebrityja
Foto: EPA / Skupi razvodi

Četvrti najbogatiji čovjek svijeta, Bill Gates i njegova supruga Melinda šokirali su javnost viješću da se razvode nakon 27 godina. Ovaj razvod je proglašen najskupljim na svijetu, jer se procjenjuje da je "težak" oko 127 milijardi dolara, a mi vam donosimo još nekoliko razvoda slavnih koji spadaju u grupu nasjkupljih.

Među njima je svakako i razvod Jeffa Bezosa i njegove supruge MacKenzie. Bezos je objavu o razvodu s dugogodišnjom suprugom podijelio s fanovima na svom profilu na Twitteru.

Skupi razvodi - undefined

Foto: EPA

“Kao što članovi naše porodice i bliski prijatelji već znaju, nakon dugog perioda ljubavnog istraživanja i probne razdvojenosti, odlučili smo se razvesti i nastaviti dijeliti naše živote kao prijatelji. I da smo znali da ćemo se razvesti nakon 25 godina, svejedno bismo se vjenčali. Imali smo sjajan zajednički život, a pred nama je također sjajna budućnost u kojoj ćemo i dalje biti roditelji, prijatelji, partneri u poslovnim poduhvatima i projektima te individualci u potrazi za novim avanturama. Iako će oznake sada možda biti drugačije, mi i dalje ostajemo obitelj i prijatelji”, napisao je tada vlasnik firme Amazon koji je s MacKenzie u braku bio od 1993. Jeff i MacKenzie imaju četvero djece, tri biološka sina i usvojenu kćerku iz Kine.

Bezos, osim Amazonovih dionica, posjeduje i brojna imanja, kuće i stanove širom svijeta.

Jedan od najskupljih razvoda dolazi i iz bogate porodice Ecclestone. Turbulentni razvod šefa Formule 1 Bernieja i njegove, sada bivše, supruge Slavice mjesecima je punio medijske stupce.

Tokom dva desetljeća braka par Ecclestone dobio je dvije kćerke, Tamaru (34) i Petru (30). Manje ili više uspješno podnosili su dobro i zlo u braku sve do 2008. godine, kad su konačno prekinuli brak, a prema pisanju nekih medija, sudac je u samo 58 sekundi razmatranja odobrio razvod.

U top pet najskupljih razvoda je i onaj slavnog reditelja Steven Spielberg koji je svojoj prvoj supruzi Amy Irving iskeširao čak 100 miliona dolara. Amy i Steven upoznali su se na filmskoj audiciji. Počeli su vezu koju se često prekidali, ali ipak su se vjenčali 1985., no njihov brak nije dugo potrajao. Razišli su se nakon tri i po zajedničke godine. Bio je to jedan od najvećih iznosa u historiji holivudskih razvoda.

Silvio Berlusconi i Veronica Lario su se zvanično razveli 2014. godine, nakon 20 godina braka i 30 godina zajedničkog života. Sudije u Monci, u blizini Milana, procenjuju da bi bivši italijanski premijer trebalo da do kraja života svakog mjeseca daje nevjerovatnih 1,4 miliona eura svojoj bivšoj supruzi, majci njihovo troje djece.

Berlusconi je tako uspio da uštedi 36 miliona u razvodu, s obzirom da je Lario primala tri miliona mjesečno tokom prve tri godine od odvajanja. Ovo je moguće zato što italijanski zakon predviđa da tokom perioda razdvajanja, bračni drug sa manje prihoda ima pravo na životni standard sličan onome koji se održava tokom razvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije