Ovo je prvi muškarac koji je ikada (sam) osvanuo na naslovnoj strani britanskog Voguea

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je prvi muškarac koji je ikada (sam) osvanuo na naslovnoj strani britanskog Voguea
Foto: Instagram / Timothée Chalamet

Slavni britanski magazin Vogue je prvi put na naslovnicu stavio muškarca, a riječ je o 26-godišnjem glumcu Timothéeu Chalametu. 

"Prvi put u 106 godina postojanja britanskog Voguea, muškarac je na naslovnici", piše na službenoj Twitter stranici časopisa.

"Od svjetlucavog unisex odijela do dnevne garderobe, vintage majica kratkih rukava i ležernog trapera, ne voli se 'stavljati u kutiju', bez obzira ide li na koncert ili je uhvaćen u odsjaju hiljadu svjećica", rekao je glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful. 

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Naslovnicu i fotografije potpisuje Steven Meisel, a kroz njih se nastojala prikazati Chalametova volja za eksperimentiranje s modom.

"Smatram to neobičnim, izvanrednim i velikom čašću", izjavio je Timothee za Vogue.

Iako je Timothee prvi muškarac na naslovnici printanog izdanja britanskog Voguea, na jednoj od naslovnica digitalnog izdanja se 2018. pojavio se pjevač Zayn Malik.

Na naslovnici američkog Voguea se 2020. kao prvi muškarac pojavio njegov bivši kolega iz benda One Direction Harry Styles. 

Na naslovnici britanskog Voguea nekoliko puta su se pojavljivali muškarci kao pratnja ženama

Timothee privukao pažnju na Venecijanskom filmskom festivalu 

Podsjećamo, mladi glumac nedavno je privukao pažnju svojim modnim odabirom za Venecijanski filmski festival. Stigao je u upečatljivom crvenom kombinezonu koji je imao odvažan dizajn bez leđa.

Chalamet je u Veneciji nosio i par elegantnih dizajnerskih sunčanih naočala te je projurio niz crveni tepih kako bi pozdravio obožavatelje i svoje kolege. Njegov outfit sadržavao je hlače visokog struka i gornji dio s izrezom, a sve je upotpunio crnim kožnim čizmama. 

Na Twitteru su mnogi obožavatelji izrazili koliko su bili zapanjeni izgledom zvijezde filma Dune i time kako on prkosi društvenim stereotipima o tome što bi muškarac trebao nositi, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije