Bračni par Zelenski pozirao za Vogue: "Radujemo se pobjedi u ratu sa Rusijom"

9
Radiosarajevo.ba
Bračni par Zelenski pozirao za Vogue: "Radujemo se pobjedi u ratu sa Rusijom"
Foto: Vogue / Olena i Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i njegova supruga Olena Zelenska dali su u Kijevu televizijski intervju kontroverznom britanskom novinaru i voditelju Piersu Morganu.

U foršpanu intervjua koji bi se trebao emitirati u srijedu navečer predsjednik i njegova prva dama kažu da ih je ruska invazija još više vezala jedno za drugo.

U jednom trenutku Morgan pita bračni par: "Ovakve situacije mogu povezati brak ili ga raskinuti. Je li vaš brak sada jači zbog onoga što ste prošli?"

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Zelenska odgovara: "Slažem se s teorijom da brak postaje jači s izazovima. Mislim da se u našem slučaju dogodilo isto."

Rusi zaprijetili Finskoj: "Ako to uradite, sigurno ćemo odgovoriti"

Rusi zaprijetili Finskoj: "Ako to uradite, sigurno ćemo odgovoriti"

Prva dama zatim se obraća svom suprugu koji već pet mjeseci vodi ukrajinski otpor, pitajući ga za mišljenje o njihovu braku.

Zelenski kaže: "Moj odgovor nije drugačiji!", na što ga Zelenska podbada: "Trebao bi imati svoje mišljenje o tome."

Smijući se, Zelenski uzvraća: "Kad si pored mene, tvoje mišljenje ima prednost!"

Zelenska se za svog supruga udala 2003. godine i zajedno imaju dvoje djece, 9-godišnjeg Kirila i 18-godišnju Oleksandru. Prva dama Ukrajine postala je nakon što je Zelenski izabran za predsjednika 2019.

Ovo je oružje koje je promijenilo tok rata i natjeralo Ruse za pregovarački stol

Ovo je oružje koje je promijenilo tok rata i natjeralo Ruse za pregovarački stol

Olena Zelenska ovih se dana snimila i za posebnu naslovnicu Voguea, u potezu koji su neki ocijenili kontroverznim. Za Vogue je također pričala o svom porodičnom životu: "Ovo su bili najstrašniji mjeseci u mom životu i životu svakog Ukrajinca. Iskreno govoreći, mislim da niko nije svjestan kako smo emocionalno izašli živi iz ove situacije. Radujemo se pobjedi. Upravo to nam daje snagu da nastavimo dalje", kazala je.

Za Vogue se, zajedno sa suprugom, fotografisao i Zelenski. Zajednički su pozirali poznatoj fotografkinji Annie Leibovitz.

"Kao svaki čovjek, bio sam zabrinut za svoju porodicu, za njihovu sigurnost", poručio je Zelenski. "Ne radi se tu o romantici, naprosto niko ne želi svoju porodicu dovesti u opasnost. Naravno da su mi nedostajali. Toliko sam ih htio zagrliti. Moja supruga ima jaku osobnost i mnogo je jača nego što je mislila da jest. Svaki rat, pa tako i ovaj, pronađe u čovjeku ono što nije ni svjestan da ima", rekao je predsjednik Ukrajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije