Ovo je potresno pismo koje je Severina pročitala na Jahorini. Obratila se i ženama iz BiH

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Njoj nikada nije ni trebalo dati skrbnistvo...

Kad za to nije podobna...

Stole

***

Matij(a) Ivanić

Dakako da Severina ima pravo na vlastito dijete. I mnogi su skočili na noge lagane da obrane to njezino pravo- s pravom. S druge strane, progone je lažni moralisti, seksisti, zloba patrijarhalnih svetaca i svetica iz nacionalnog Panteona, iskompleksirani muškići, zapjenjeni mizogini. To je tek dio lica i naličja "slučaja Severina" i simbolike koju taj slučaj ima. Hoće li zauzimanje za Severinu i njezina sinčića pomoći "običnim ženama" u njihovim obično neravnopravnim i nerijetko unaprijed izgubljenim bitkama? Vrlo je upitno, a i nezahvalno davati hipotetske odgovore i projekcije. Također, hoće li se pisci, publicisti, spisateljice, glumice itd., ovako strastveno i pravednički angažirati i oko već spomenutih običnih smrtnica i smrtnika? Posebice, vođa ovih plemenitih pravednika, budući nobelovac na čekanju, kojega je, radi njegova nadaleko čuvenoga morala i etičkog kodeksa, svojedobno Viktor Ivančić savršeno imenovao- JERGULJA.

Ma kujice

***

Mačo tastatura

Lijepe riječi su ukras!

Ask

Jbt moja radi u piljari u komdiluku pa nemože da stigne oko djeteta, a ove dame od Maldiva do Jahorine u tri dana.

Ralle

Trebalo joj je davno oduzeti skrbništvo.

Mah

Na sudovima se iznose i dokazi, a Seve je daleko od nemocne zenice u smislu da priusti bologlav advokatski tim…sudovi uglavnom naginju na dodjelu skrbnistva majkama, a da ne spominjem da se radi o sudovima u HR koji kao na strani oca iz Bg. Po meni se namece pitanje sta je ona zeznula toliko?

Iva

4 dana u krevetu ? Gdje i sa kime?

Ne pijem dok Paja vozi

Na sudovima se iznose i dokazi, a Seve je daleko od nemocne zenice u smislu da priusti bologlav advokatski tim…sudovi uglavnom naginju na dodjelu skrbnistva majkama, a da ne spominjem da se radi o sudovima u HR koji kao na strani oca iz Bg. Po meni se namece pitanje sta je ona zeznula toliko? ka Mah Vjerovatno odlazak na Tajland

/ Najnovije