Ovo je najutjecajnija hrvatska fitness influencerica

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je najutjecajnija hrvatska fitness influencerica
Foto: Instagram / Martina Boščić

Martina Boščić ne može zamisliti dan bez tjelovježbe.

Ima vlastiti brend sportske opreme, a njen profil na društvenim mrežama prati gotovo 200 hiljada ljudi.

Martina zasluženo nosi titulu jedne od najutjecajnih hrvatskih fitness influencerica.

Izgled, ali i zdravstvene koristi ono su što trenericu Martinu privlači vježbanju. U fitness se zaljubila još kao srednjoškolka, a na to su je potaknuli problemi sa štitnjačom, piše Dnevnik.hr.

''Počeli su problemi s aritmijama, prekomjernim znojenjem, dekoncentracija, užasne glavobolje, a bila je zima. Bilo mi je čudno da dolazim mokra u srednju školu'', prisjeća se Martina.

Uz odgovarajuću prehranu, terapiju, ali i tjelovježbu riješila se tegoba. Danas svoja iskustva dijeli s brojnim pratiteljima na društvenim mrežama. S njih gotovo 200 hiljada, što je čini jednom od najutjecajnijih hrvatskih fitness influencerica, piše Dnevnik.hr.

''Kao influencer bilo kakav, pa tako i fitness, uvijek je dobro podsjetiti ljude da i ti imaš celulit, strije, akne. Nekako je ljudima lakše kad vide da imaš problem kao i oni, da i ti imaš neke svoje borbe'', kaže Martina.

Uz pisanu riječ i fotografije koje objavljuje, ova Zagrepčanka motivacijsku prednost prije svega daje samim treninzima.

''Što bih ja kao fitness influencerica trebala raditi? Pa, zapravo poticati druge da se brinu o sebi, vježbaju, paze na svoje zdravlje. Mislim da zaslužujem tu titulu, trudim se oko toga, puno komuniciram s ljudima preko društvenih mreža'', kaže Martina.

Kada je tek počela s javnim objavljivanjem onoga što svakodnevno radi, kaže, nije ni slutila da će joj hobi postati posao.

Posao koji oduzima mnogo vremena, ali je i zadovoljstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije