Osam žena optužilo Morgana Freemana za seksualno zlostavljanje

Radiosarajevo.ba
Osam žena optužilo Morgana Freemana za seksualno zlostavljanje

Mlada asistentica je mislila da je dobila posao snova na ljeto 2015. godine, kada je pošla raditi na filmu „Going in Style“, komediji u kojoj glume Morgan Freeman, Michael Caine i Alan Arkin.

No posao ipak nije bio iz snova. Mlada asistentica je izjavila za CNN: "Pokušavao mi je podići suknju i pitao me nosim li donje rublje", ispričala je žena dodajući da ju je Freeman zlostavljao 2015. godine kada je radila kao asistent produkcije na tom filmu. Na kraju mu je Alan Arkin rekao da prestane, navela je ona.

To je samo jedan od brojnih slučajeva neprimjerenog ponašanja slavnog oskarovca, u sklopu ove istrage CNN je razgovarao sa 16 osoba. Osam osoba je izjavilo da su svjedoci neprimjerenog ponašanja Morgana Freemana, a osam žena tvrdi da su bile žrtve. Neke su rekle da ih je Freeman seksualno zlostavljao, a neke su to nazvale samo neprimjerenim ponašanjem.

Osobe koje su optužile Freemana za seksualno zlostavljanje radile su u produkcijskoj kompaniji Revelation Entertainment čiji su vlasnici Freeman i američka producentica Lori McCreary. Za CNN su rekle da Freemana nisu ranije prijavile, zato što ih je bilo strah da ne izgube posao.

O neprimjerenom ponašanju Morgana Freemana govorila je i CNN-ova reporterka Chloe Melas. Melas je bila u šestom mjesecu trudnoće kada je intervjuirala Freemana, a tvrdi da je on gledajući u njen stomak rekao: "Volio bih da sam ja bio ondje". Ta scena je snimljena kamerom.

Slavni oskarovac se još uvijek nije oglasio povodom ovih optužbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije