Opsežne pripreme pred sutrašnju svadbu Jasmine Izetbegović

14
Radiosarajevo.ba
Opsežne pripreme pred sutrašnju svadbu Jasmine Izetbegović
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Hotel Europa se sprema za svadbu Jasmine Izetbegović

U sarajevskom hotelu Europa traju opsežne pripreme uoči sutrašnje savadbe Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS) Sebije Izetbegović, s njezinim izabranikom Ćamilom Humačkićem, biznismenom rodom iz Stoca.

Potvrđuju to i fotografije fotoreportera portala Radiosarajevo.ba.

U toku je postavljanje ogromnog šatora, odnosno tende na terasi popularnog sarajevskog hotela, gdje će sutra biti obavljeni građansko vjenčanje i svadba o kojoj se već danima govori.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Da se u hotelu dešavaju vanredne aktivnosti potvrđuju užurbani radnici koji nose stvari, te kombi vozila parkirana ispred hotela.

Doveze sve što je potrebno kako bi sutrašnja proslava bila savršena.

Kako prenose mediji, u hotel Evropu već pristiže dekor, cvijeće…

Inače, portal Radiosarajevo.ba ranije je objavio kako će najprije u popodnevnim satima biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Neslužbeno, vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan!

Pored državničkih obaveza, kako je ranije rekao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Erdogan prije svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović.

Potom će uslijediti građansko vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića, te proslava. Proslava će početi od popodnevnih sati i, kako se očekuje, trajati do kasno u noć s petka na subotu.

Osim Erdogana, na svadbi se očekuje više stotina osoba iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i uopće javnog života, potvrđeno je, također, za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije