Oni su gubitnici Eurosonga: Osvojili ukupno 18 bodova od žirija i publike

0
Radisarajevo.ba
Oni su gubitnici Eurosonga: Osvojili ukupno 18 bodova od žirija i publike
Foto: Društvene mreže / Lord Of The Lost

Njemačka je u sinoćnjem finalu 67. Eurosonga "osvojila" neslavno zadnje, odnosno 26. mjesto.

Njihovi predstavnici, grupa Lord Of The Lost, dobila je samo 18 bodova žirija i publike.

Čini se kako se pjesma "Blood & Glitter" koju su izveli nije pretjerano oduševila ni publiku, a niti žiri koji je i prema Hrvatskoj ove godine bio posebno nesklon.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Nijemci ne kriju razočarenje, a ni članovi grupe nisu bolje volje. Pjevač Chris Harms se pita koga uopće slati na Eurosong.

"Koga i kakvu pjesmu poslati? Naravno da je teško kad završite na posljednjem mjestu. Ni mi to stvarno nismo očekivali. Mislili smo, uspjet ćemo barem pretposljednji ili na nekom mjestu među posljednjima, ali nikako nismo očekivali da ćemo biti baš zadnji", rekao je pjevač Chris Harms.

Thank you, everyone, for this amazing experience! We loved every second of it! So, we‘re going back to our old lives now...

Posted by Lord Of The Lost on Saturday, May 13, 2023

Harms je kazao kako im je to bilo nevjerovatno lijepo iskustvo te kako bi sve ponovili.

"Mi nismo bend koji je došao od nikuda i odlazi nigdje. Imamo karijeru, čeka nas festivalsko ljeto. Imamo gomilu rasprodanih koncerata. Idemo na turneju po Europi s Iron Maidenom. Samo ćemo nastaviti svoju uspješnu karijeru", zaključio je Harms.

Nijemcima je njihova uspješna karijera mala utjeha. Nezadovoljni su, a kako ne bi i bili kad posljednjih godina završavaju zadnji ili predzadnji na Eurosongu.

Prošle godine su bili na 25. mjestu (6 bodova), odnosno zadnjem mjestu, 2021. godine su bili na pretposljednjem 25. mjestu s 3 boda, 2019. godine su bili na 24. od 27. mjesta s 30 bodova.

Godina 2018. im je bila uspješna jer su s pjesmom Michaela Schultea "You let me walk alone" osvojili 4. mjesto, a ranije sve do 2010. bili među posljednjima.

Poslušajte pjesmu još jednom i prosudite da je li Njemačka stvarno zaslužila zadnje mjesto, prenosi Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije