Ona je sinoć pokazala najšokantniji prizor koji je cijelu Francusku bacio u očaj

4
Radiosarajevo.ba
Ona je sinoć pokazala najšokantniji prizor koji je cijelu Francusku bacio u očaj
Foto: Twitter/ Marie Sinfiltre / Nastup francuske komičarke

U petak uvečer u Parizu održana je dodjela Cezar nagrada, koje predstavljaju jedno od najprestižnijih europskih priznanja u oblasti kinematografije, a jedan prizor na sceni dvorane Olimpija izazvao je burne reakcije francuske javnosti.

Naime, komičarka i influenserka Mari S'infiltre pobrala je simpatije modnih kritičara u romantičnoj crvenoj haljini od tila, ali je ubrzo pokvarila utisak šokantnim postupkom prilikom izlaska na binu.

Naime, ova 31-godišnjakinja je trenutak prije nego što se popela na screnu zadigla haljinu, čitavom svijetu pokazavši svoju zadnjicu u gaćicama.

Nermin Nikšić: "Negiranje genocida i omalovažavanje žrtava teška je sramota i moralni sunovrat"

Nermin Nikšić: "Negiranje genocida i omalovažavanje žrtava teška je sramota i moralni sunovrat"

"Evo mog du*eta. Ozbiljno prizanje kulturi... Neporaženi gledaoče, ti koji si preživio, pokazujem ti gaćice, da bi bio uvjeren da nismo sakrili ništa u ovom sumraku", rekla je odmah nakon ovog skandaloznog trenutka.

Ovaj potez snažno je odjeknuo u francuskoj javnosti, a većina tvrdi da je srozala i ponizila jedan kulturni spektakl, iako je zapravo sve vrlo vjerovatno trebalo da bude reklama za njenu novu emisiju "Culot" (francuska riječ za jedan model gaća, op.a.).

"I dalje mi je užasno neprijatno nakon Marinog istupa", "Koja ti količina samopouzdanja treba da misliš da će ovo svima biti smiješno", "Egocentričnost i loš ukus. Nikada mi nije bila smiješna", "Bukvalno mi je loše od količine sramote koju osjećam u njeno ime", "Hiper sramotna Mari, kao i uvijek", "Ovo je vrhunac sramote koju sam doživio u životu", samo su neki od desetine hiljada komentara na društvenim mrežama.

Ona se nakon brojnih kritika i sama oglasila na Instagramu, napisavši da je ponosna što je "katarza francsuke sramote".

"Ponosna sam što ne zadovoljavam norme onih u smokinzima i haljinama sa šljokicama, sa tako smiješnom profesijom, a tako ozbiljnim imidžem. Nelagodnost, stid, ovi kulturni instrumenti izmišljeni su da bismo bili podrgnuti kodeksima i trendovima koji diktiraju šta je prihvatljivo, a šta ne. Rizikovati, dovoditi se u opasnost, usuđivati se da budete smiješni pred Akademijom Cezar, kada sam i sama glumica. Kako sam se usudila da uznemirim, da osramotim sve ove ličnosti kojima se divim, čijeg se suda plašim. Nemam šta da se kaže, uvijek sloboda, bez obzira na cijenu", napisala je komičarka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije