Ona je favorit Eurosonga, ali...: Sjećate li se Loreen, pjevačice dlakavih pazuha?

0
Radiosarajevo.ba
Ona je favorit Eurosonga, ali...: Sjećate li se Loreen, pjevačice dlakavih pazuha?
Foto: Društvene mreže / Loreen, predstavnica Švedske

Da li će na ovom 67. po redu Eurosongu kladionice prvi put u historiji grdno pogriješiti?

Novinarka Jutarnjeg  bila je na generalnoj probi prvog Eurovizijskog polufinala u Liverpoolu, slušala kako uživo zvuči favorizirana Loreen i njena pjesma Tatoo. Blago rečeno, nije ostala oduševljena.

Šveđanka dlakavih pazuha i dugih noktiju na sceni izgleda moćno, koreografiju je besprijekorno savladala, ali sve to zbog izvedbe tokom koje je barem polovinu pjesme isfalširala, tvrde reporteri.

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

Da bi stvar bila gora, ovo nije prva proba na kojoj joj se to dogodilo. Upravo radi lošeg gađanja tonova Loreen klizi u postocima po kladionicama na kojima je međutim još uvijek prva, iako je po sudu reportera, Tatoo ipak samo bljeda kopija nezaboravne Euphorie, s kojom je na Eurosongu slavila 2012. godine.

"Gledali smo i Finca uživo, dopao nam se više od Loreen, njegova pjesma rasplesala je publiku na probi, a on sam u zelenom boleru koji mu otkriva prsa, u pratnji plesača u ružičastom, lako privlači pažnju, pa ne čudi da je po kladionicama drugi. Zapanjuje zato visoko šesto mjesto Norveške, koja večeras otvara prvo eurovizijsko polufinale. Upoznali smo Alessandru, mila je i pristojna djevojka, ali to nisu odlike koje igraju na sceni, koja je na probi, po našem dojmu, pomalo pojela", navode reporteri. 

Možda su se ljudi na nju kladili ne toliko zbog njene pjesme, nego zbog dobrog poznavanja načina na koji funkcionira glasanje na Eurosongu, gdje susjed susjeda obilato daruje, a u našem polufinalu nastupa puno "sjevernjačkih zemalja" koje bi Norveškoj mogle prikupiti obilje glasova.

Predstavnik Srbije Luke Black po kladionicama je 17., a njegov nastup je moderan, zanimljiv, upečatljiv, prosto čudi da nije zauzeo neko više mjesto.

Let 3? U Areni su na generalnoj probi dobili ogromni pljesak novinara, fotografa i snimatelja. Oni uživo sjajno funkcionišu, vidi se da su složan i uigran bend, a vidi se i da su drugačiji od drugih. To može biti i dobro i loše.

/ Anketa

Na Eurosongu koje će plasmane u finalu ostvariti Hrvatska i Srbija?
Rezultati

Mediji koji su im na probi pljeskali vole drugačije i originalne, a večeras ćemo saznati koliko to voli i publika koja danas jedina odlučuje ko će iz prvog polufinala u finale (žiri se svojim glasovima publici priključuje tek u subotu). Po kladionicama, Letovci bi trebali proći u finale, navela je novinarka koja je bila u posjeti u Engleskoj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije