Oglasio se Vrhovni sud: Zašto je Severina izgubila skrbništvo nad sinom?

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Vrhovni sud: Zašto je Severina izgubila skrbništvo nad sinom?
Foto: Facebook / Severina

Vrhovni sud objavio je odluku o slučaju skrbništva nad sinom Severine Vučković i Milana Popovića. Vijest je to koja je u utorak šokirala mnoge, a Severina se već nekoliko puta oglasila i poručila da će se boriti 'do zadnje kapi krvi za svoje dijete'. 

Naime, presuda Županijskog suda u Splitu kojom je odlučeno da će sin, za kojeg roditelji imaju zajedničko skrbništvo, živjeti s majkom, sada je ovom odlukom Vrhovnog suda ukinuta.

Sud je, kako je sada to javno objavljeno, prihvatio zahtjev za revizijom kojeg je podnio Milan Popović. On je ukazao da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake iako je on to izričito tražio. 

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Prema odluci Vrhovnog suda je zbog toga došlo do bitne povrede odredaba parničkog postupka. Vijeće Vrhovnog suda smatra kako je propust napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu unatoč zahtjevu jedne od stranaka. 

"Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaka usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno općenito izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zato je drugostepena presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje", navodi se u odluci, piše 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije