Od predoziranja do ubistava: Ove slavne ličnosti su preminule u hotelskim sobama

0
Radiosarajevo.ba
Od predoziranja do ubistava: Ove slavne ličnosti su preminule u hotelskim sobama
Foto: Privatni album / Jimi Hendrix

Mnogi poznati i slavni provode dosta svog vremena na putu i u hotelima, a smrt može kucati na vrata bez obzira na lokaciju. Ovo su neke zvijezde koje su preminule u hotelskim sobama.

Janis Joplin, američka pjevačica i ikona, preminula je 1970. godine u hotelu u Los Angelesu. Toksičološka analiza pokazala je predoziranje heroinom kao zvanični uzrok smrti. 

Pod sličnim uslovima preminuo je i Jimi Hendrix. Prema zvaničnim izvještajima, uzrok Hendrixove smrti bilo je predoziranje narkoticima. Kao i Janis Joplin, on je također preminuo u hotelskoj sobi u 27. godini života. 

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Coco Chanel je imala 87 godina kada je preminula od srčanog udara u Ritz hotelu u Parizu. Međutim, činjenica da je umrla u ovom hotelu nije iznenadila mnoge, s obzirom na to da je ova dizajnerica živjela u njemu zadnje tri decenije svog života.

Tijelo Nancy Spungen pronađeno je u Chelsea Hotelu u New Yorku nakon što ju je njen dečko Sid Vicious, basista poznatog benda Sex Pistols, napao nožem. Rane su, nažalost, bile kobne te je iskrvarila do smrti na podu toaleta. 

Nancy Spungen
Foto: Vogue: Nancy Spungen

Iako je Selena Quintanilla preminula u bolnici, događaji koji su prethodili njenoj smrti su se odvili u hotelu u Teksasu. Naime, Yolanda Saldivar, predsjednica Seleninog kluba obožavatelja, upucala je svoju ikonu što je na kraju rezultiralo smrću. 

James Gandolfini, mnogima poznat u ulozi Tonyja Sopranosa, se nalazio u hotelu u Rimu kada je preminuo od srčanog udara u 51. godini života. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije