Objavljene fotografije: Johnny Depp tvrdi da mu je bivša ugasila cigaretu na licu

Radiosarajevo.ba
Objavljene fotografije: Johnny Depp tvrdi da mu je bivša ugasila cigaretu na licu
Foto: EPA / Amber Heard i Johnny Depp

Johnny Depp (56) tvrdi da mu je bivša supruga Amber Heard (32) ugasila cigaretu na licu tokom svađe kada je bacila i flašu te mu odsjekla prst. 

Posljednje Deppove optužbe došle su kada i tužbe koju je uputio prema kompaniji News Group Newspapers Limited, koja je vlasnik magazina The Sun, i kolumnisti Danu Woottonu koji ga je u kolumni 2018. nazvao 'prebijačem-žena'.

Depp tvrdi da se svađa između njega i Amber dogodila u martu 2015, nakon što ga je čula kako s advokatima razgovara o razvodu, nakon čega je, on navodi, "pobjesnila". Depp ju je, nastavlja, pokušao izbjeći tako što je sišao do bara u prizemlju kuće, a ona ga je pratila, ne prestajući da vrišti. 

Slavni glumac dalje, u izjavi koju je dao Sudu, priznaje kako je nasuo čašu votke, popio, a onda je ona bacila bocu, koja ga je promašila. Potom je Depp nasuo još jedno piće, a onda je Amber bacila drugu bocu koja mu je odsjekla prst. Onda mu je prišla i ugasila cigaretu na desni obraz. 

U prilog ovome sudu je dostavljena i fotografija koja ga prikazuje u australskoj bolnici, on leži na krevetu, prst mu je zamotan, a na obrazu se vidi mrlja za koju njegovi advokati kažu da je opekotina od ugašene cigarete. 
Johnny Depp u bolnici - undefined

Foto: The Blast: Johnny Depp u bolnici

Njegov advokat Adam Waldman kaže da je izjavu i fotografije dostavio kada i tužbu: "Gospodin Depp je zapravo bio žrtva porodičnog nasilja."

Najavio je i nove dokaze. 

Eric George, advokat od Amber Heard, kaže da su optužbe apsurdne, uvredljive i apsolutno netačne. 

"Ova fotografija ne dokazuje ništa, osim da je Johnny Depp očajan te da skreće pažnju od njegovog kontinuiranog fizičkog i psihičkog zlostavljanja Amber Heard", dodao je on. 

Depp tvrdi da je on bio žrtva - undefined

Foto: Daily Mail: Depp tvrdi da je on bio žrtva

Depp i Heard upoznali su se na setu filma The Rum Diary 2011. godine i vjenčali su se četiri godine poslije. Ipak, u maju 2016. Heard je predala papire za razvod, navodeći "nepomirljive razlike". Tokom procesa razvoda, Amber Heard je objavila fotke s modricama na licu i tijelu, uništene sobe, ali i tekstualne poruke koje, navodno, dokazuju nasilje. 

Heard i Depp su se u augustu, pak, razišli "mirno", nakon što joj je Depp isplatio sedam miliona dolara. Nakon toga, Amber Heard je povukla optužbe, a u zajedničkoj izjavi poslije su napisali da su bili "izuzetno strastveni, ponekad i nasilni, ali ih je uvijek vezala ljubav".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije