Instagram / Objavljena lista najuspješnijih influensera: Djevojka iz BiH jedna je od njih

09. 09. 2019. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Oni su zvijezde interneta koje zarađuju milione zahvaljujući činjenici da ih prate milijuni ljudi. Listu sto najuspješnijih influencera Velike Britanije sastavio je Sunday Times, a iako je puno njih poput Felixa Kjellberga, poznatijeg kao PewdieDiePie, rođeno negdje drugdje, u ovom trenu svih sto imaju prebivalište u Velikoj Britaniji, piše Index.hr.

Na 21. mjestu našla se Tamara Kalinić. Ova influencerica rođena je u Bosni i Hercegovini, ali se sa porodicom devedestih preselila Novi Sad.

U Brighton se preselila 2009. godine kada je upisala studij farmacije, a nakon završetka faksa ipak je odlučila ljekarnu zamijeniti Instagramom. Na Instagramu je prati 776 hiljada ljudi, a česta je gošća brojnih poznatih manifestacija poput tjedana mode i filmskog festivala u Veneciji.

Ova 30-godišnja Instagram zvijezda kći je poznatog farmaceuta i biznismena iz Novog Sada, a skupe torbice obožava još od srednje škole.

"Postoji samo jedan način za liječenje slomljenog srca - nova dizajnerska torbica. Kad sam prekinula s dečkom prošlog Božića nakon tri godine veze, otišla sam u šoping i potrošila 1600 funti na novu tamnoplavu Celine torbicu. I nisam tu stala: čak sam je zamotala i stavila je ispod bora kao poklon samoj sebi, da je otvorim na božićno jutro. Iako znam da nas materijalne stvari ne mogu uistinu razveseliti, ova jest", rekla je prije nekoliko godina.

100 najuspješnijih britanskih influencera je:

1. Felix Kjellberg (29) - PewdieDiePie

2. Olajide William Oltunj (26) - KSI

3. Craig Thompson (24) - Mini Ladd

4. Billy Wingrove (36) i Jeremy Lynch (28)

5. Saffron Barker (19)

6. Joe Sugg (28) - ThatcherJoeVlogs

7. Chelsea Clarke - CC Clarke Beauty

8. Gamer Callum Leighton - Airey Calfreezy

9. Joshua Bradley - Zerkaa

10. Colin Furze, colinfurze

11. Alastair Aiken (25) - Ali-A

12. Patricia Bright - Patricia Bright Beauty

13. The Saccone Jolys - SACCONEJOLYs

14. Nogometaš Theo Baker (23)

15. Nogometaš Emmanuel John Brown (23)

16. Jordan Lipscombe (21) - Jordan Lipscombe

17. Holly Boon

18. Gaz Oakley (26) - avantgardevegan

19. Ling Khac Tang (25) - ling.kt

20. Amelia Liana Sopher

21. Tamara Kalinić (30)


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA