Novo zanimanje: Lana iz provokativne vremenske prognoze u Ministarstvo finansija

Radiosarajevo.ba
Novo zanimanje: Lana iz provokativne vremenske prognoze u Ministarstvo finansija
Lana Dramićanin (36), nekadašnja voditeljica OBN televizije i provokativne "Lanine vremenske prognoze", zaposlena je u Ministarstvu finansija Srbije.

Dramićanin, kako saznaje Blic, radi u Sektoru finansijski sistem nešto više od godinu dana. Ove informacije potvrđene su i iz pres službe Ministarstva na čijem je čelu Dušan Vujović.

"Lana Dramićanin je u radnom odnosu na određeno vrijeme u Sektoru za finansijski sistem. Ona ispunjava sve formalno-pravne uslove za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme i obavljanje poslova radnog mjesta na koje je primljena. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine sa prosekom 9,75, a 2014. godine je stekla zvanje master pravnika na istom fakultetu. Govori engleski, francuski i španski jezik". navode u press službi.

Oni su, ipak, izbjegli da odgovore na pitanje na čiju je preporuku Lana Dramićanin završila u ovoj instituciji.

Iako Dramićanin, kako se u odgovoru navodi, ima odgovarajuće kvalifikacije, nemoguće je da baš niko u kadrovskoj službi nije ukucao njeno ime na Googleu da provjeri šta je prethodno radila.

Poslije kratkog straža na RTS-u gdje je vodila emisiju "Reli", ona se preselila u Sarajevo gdje je na Televiziji OBN vodila provokativnu vremensku prognozu.

Na YouTubeu je moguće naći veliki broj klipova u kojima Dramićanin u donjem vešu vodi improvizovanu vremensku prognozu.

Dramićanin nije željela da prokomentariše svoju ulogu u Ministarstvu finansija, niti šta ju je kvalifikovalo za tu poziciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije