25-godišnjakinja otišla na 'pregled za posao': Uspavali je i izvadili joj bubreg

Radiosarajevo.ba
25-godišnjakinja otišla na 'pregled za posao': Uspavali je i izvadili joj bubreg
Indonežanka Sri Rabitah ispričala je medijima kako su joj prije tri godine, za vrijeme njezinog odlaska u Katar kako bi radila, uklonili bubreg.

Dvadesetpetogodišnjakinja je, naime, 2014. godine pronašla agenciju za zapošljavanje, a prvo što su joj rekli, bilo je da će raditi za porodicu u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ipak, na kraju je poslana u dom palestinske porodice koja je živjela u katarskoj Dohi.

Čim je stigla, poslodavac joj je rekao da mora proći medicinski pregled kako bi oni bili sigurni da nema neku zaraznu bolest i da je dovoljno zdrava za rad.

Indonežanka nije ništa pitala, samo je to napravila. U bolnici je susrela liječnika za kojeg ne zna kako se zove, a ono čega se sjeća je to da joj je dao injekciju.

Kada su je odvezli u operacijsku salu, još je bila pri svijesti. Čim se probudila, vidjela je da mali ožiljak koji ju je jako bolio. Imala je krvi u urinu, ali niko joj nije dao objašnjenje.

Nakon što je puštena iz bolnice, poslodavac ju je odveo u agenciju i rekao da je bolesna i nesposobna za rad. Budući da je bila slaba zbog operacije i nekoliko puta se razboljela, ukrcali su ju u avion i poslali kući.

Tri godine osjećala je bol u donjem dijelu leđa, ali nije ništa napravila po tom pitanju. Kada je napokon odlučila otići kod liječnika, saznala je da joj nedostaje jedan bubreg. 

"Želim da vlada pronađe krivce jer moj bubreg je ukraden - kaže Sri. Parlament je pozvao vladu da pronađu odgovorne i da Sri plate sve troškove liječenja", piše OddityCentral.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije