Novo slavlje u kraljevskoj porodici, vijest obradovala i kraljicu

1
Radiosarajevo.ba
Novo slavlje u kraljevskoj porodici, vijest obradovala i kraljicu
Foto: Arhiv / Kraljica Elizabeta

Unuka britanske kraljice Elizabete i kćerka princeze Anne, Zara Tindall, rodila je svoje treće dijete, zdravog sinčića, potvrdio je njen suprug, penzionisani igrač bejzbola Mike Tindall.

Par je izabrao ime Lucas Philip Tindall, u čast dječakova pradjeda, princa Philipa, piše Hina.

Kako pišu britanski mediji, bio je to prilično neobičan porod.

Zara je rodila u nedjelju poslijepodne na podu kupaonice u porodičnom domu koji se nalazi na imanju princeze Anne u Gloucestershireu.

Mike Tindall vijest je objavio na svojem podcastu "The Good, The Bad and The Rugby", pohvalivši se da je njegova supruga prava ratnica.

Naime, s obzirom na to da se dječačiću žurilo, Zara nije stigla do bolnice. "'Na sreću, s nama je bila Zarina prijateljica Dolly, koja je s njom bila i za vrijeme prethodna dva poroda. Shvatila je da nećemo stići do bolnice pa smo brzo skupili prostirke iz teretane, odnijeli ih u kupaonicu, na njih pobacali ručnike i porod je krenuo", napisao je.

Naveo je i da je nedugo nakon poroda dječačića odveo u dnevni boravak kako bi zajedno gledali sport na televiziji. Prethodno je prerezao pupčanu vrpcu.

Mali Lucas Philip deseto je praunuče kraljice Elizabete II. i princa Philipa i 22. je u redu za naslijeđe trona.

Paru se 2014. rodila kći Mija Grace Tindall, a 2018. druga kći, Lena Elizabeth Tindall. Tindallovi su se vjenčali 20. srpnja 2011. u Canongate Kirku u Edinburghu.

Vjenčanju su prisustvovali utjecajniji članovi kraljevske porodice, među kojima su bili kraljica i vojvoda od Edinburgha, princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea i princ Harry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije