Nove fotografije nekadašnjeg hollywoodskog ljepotana rastužile mnoge

1
Radiosarajevo.ba
Nove fotografije nekadašnjeg hollywoodskog ljepotana rastužile mnoge
Foto: X.com / Mickey Rourke i Kim Basinger

Legendarni hollywoodski glumac Mickey Rourke viđen je nakon dugo vremena u javnosti i to u izlasku sa svojim dugogodišnjim prijateljem i frizerom Giuseppeom Francom na Beverly Hillsu.

Rourke (71) je poljubio prijatelja u obraz i pozdravio se s njim pri izlasku iz popularnog italijanskog lokala, a gdje su ga uočili paparazzi, što nije bilo teško obzirom na upečatljiv stajling u kojem se pojavio.

Na sebi je nosio dugi karirani kaput, široke traperice i sivu majicu, a kombinaciju je upotpunio bijelim kaubojskim šeširom.

Nove cijene maslinovog ulja frapirale cijelu Europu: Čak veterani u industriji ne mogu vjerovati

Nove cijene maslinovog ulja frapirale cijelu Europu: Čak veterani u industriji ne mogu vjerovati

No ono što je svima prvo zapelo za oko je glumčevo lice, puno tragova prekomjernih estetskih operacija i korekcija kojima se tokom posljednjih nekoliko godina podvrgnuo.

Nekad zgodnog glumca brojne obožavateljice i danas pamte po erotskoj drami Devet i po sedmica, u kojoj je zaigrao s jednako atraktivnom kolegicom Kim Basinger i odradio nekoliko seksi scena, a početkom 90-ih glumio je akcijskim hitovima Harley Davidson i Marlboro Man s hollywoodskim facama Don Johnsonom i Tomom Sizemorom.

No 1991. godine iznenada se odlučio profesionalno baviti boksom, koji je amaterski trenirao kao tinejdžer. Tada 39-godišnji Rourke objasnio je kako nema poštovanja prema sebi kao glumcu i da ima osjećaj kao da samog sebe uništava. Tokom bokserske karijere podlegao je mnogim povredama među kojima su slomljeni nos, slomljeni nožni prsti i rebra, razdvojeni jezik i jako natučeni obrazi. Usto je izgubio i kratkotrajno pamćenje.

"Htio sam sebi dati priliku, testirati sebe fizički dok još imam vremena", osvrnuo se Mickey na svoju boksersku karijeru. Zbog svih povreda lica morao je na plastične operacije u kojima su mu radili rekonstrukciju, a njegovo stanje je nazvano jako unakaženim.

U međuvremenu se vratio i glumačkom svijetu, no umjesto njegovih uloga i vještina, u prvom planu je bio njegov izgled. Nakon što je popravljao lice zbog bokserskih povreda, postao je ovisan o operacijama i botoksu kojima je htio postići mladoliki izgled, a nakon toga često šokira transformacijom.

Inače, nedavno je objavljena vijest da će Rourke glumiti u nadolazećem igranom akcijskom trileru Bring The Law.

Prema pisanju Deadlinea bit će dio glumačke postave koja uključuje Petera Facinellija i Nickyja Whelana.

Radnja filma Bring The Law bit će usredotočena na emocionalno uništenog detektiva odjela za ubistva koji počinje otkrivati zavjeru usredotočenu na korupciju u Los Angelesu, a datum njegove premijere još nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije