Nova priča o odluci Meghan i Harryja: "Sve su im podmetnuli princ William i Kate"

Radiosarajevo.ba
Nova priča o odluci Meghan i Harryja: "Sve su im podmetnuli princ William i Kate"
Foto: EPA-EFE / Kate i princ William

Megxit drama ne prestaje da se zahuktava, a javnost je sve podijeljenija po pitanju toga ko je zapravo odgovoran za to što Meghan Markle i princ Harry žele da istupe iz porodice.

Dok pojedini tvrde da je za sve kriv rasistički odnos britanske javnosti i medija prema Meghan, te da su preko blaćenja nje pokušavali da dodatno veličaju Kate Middleton, druga struja tvrdi da je sve podmetačina Williama i Kate koji su ovim htjeli da skrenu pažnju s Williamovog nevjerstva.

Budući da su William i Kate nasljednici trona, dok je malo vjerovatno da će Harry ikada doći na red da se oproba na prijestolu Engleske, mnogi veruju da su William i Kate odabrali da žrtvuju Harryja i Meghan kako bi spasili svoju reputaciju savršenog kraljevskog para.

Ta priča datira još od početka 2019. godine, kada je Kate iznenadno zahladila odnose s prijateljicom Sarah Rose Hanburry.

Istovremeno se Meghan našla na udaru tabloida. Konstantno su medijima dijeljene dojave o nečuvenom, "vulgarnom" i "neodgovornom" ponašanju Meghan Markle, dok se istovremeno radilo na reputaciji budućeg kralja i kraljice, Williama i Kate. Da stvar bude još čudnija, čim su se Meghan i Harry odselili iz Kensingtonske palače, misteriozne dojave novinarima su prestale, što može da posluži kao dodatni dokaz da su sve negativne priče o Harryju i Meghan podmetali William i Kate.

Negdje u martu 2019. godine, odjednom se ispostavilo da svi novinari znaju za aferu Williama i Rose Hanburry. Većina novinara priznala je da su upućeni u priču... Kasnije se, tvrde pojedinci, ispostavilo da je princ William pritisnuo medije i ponudio im prljav veš Meghan Markle u zamjenu za to da se ćuti o njegovom nevjerstvu.

Kulminacija ove verzije priče dogodila se tokom nedavno emitovanog božićnog specijala emitovanog na kanalu BBC gdje na samom početku snimka možete da vidite kako se Kate sklanja kada William pokušava da je pomazi po leđima. Ovaj detalj izazvao je burne reakcije javnosti i mnogi smatraju da je to ključni dokaz prinčevog nevjerstva:

"Svaka žena zna taj pokret. To znači da je varao", komentarisali su ljudi kao krunski dokaz da su slike o Williamu i Rose istinite, piše Žena Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije