Njegova smrt i dalje je misterij, a mnogi smatraju da je za njegov tragični odlazak kriva uloga

0
Radiosarajevo.ba
Njegova smrt i dalje je misterij, a mnogi smatraju da je za njegov tragični odlazak kriva uloga
Foto: EPA-EFE / Heath Ledger

Heath Ledger bio je omiljeni holivudski glumac koji je tragično izgubio život 2008. godine; 22. januara te godine pronađen je mrtav u svom stanu na Manhatannu, a nalazi obdukcije utvrdili su da je umro od posljedica miješanja droge i lijekova.

Ovog aprila, Heath bi proslavio svoj 45. rođendan, a sa njegovom smrću mnogi se ni danas ne mire.

Naprotiv, mnogi su u javnosti uvjereni da je glumca slijedilo i prokletstvo zbog kojeg je preminuo.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Mnogi vjeruju kako je Heatha uništila upravo uloga Jokera u filmu Mračni vitez (The Dark Knight). Joker je vrlo zahtjevan i težak filmski lik, a svi glumci koji su ga dosad imali prilike glumiti suočavali su se s nekim posljedicama na svoje psihičko i fizičko zdravlje.

Naime, Heath je kako bi se pripremio za ulogu Jokera odlučio biti sam te je pisao dnevnik. U dnevnik je zapisivao svoja razmišljanja o liku Jokera te spremao zapanjujuće fotografije uz koje se trudio shvatiti kako funkcionira Jokerov um.

Dnevnik je pronađen nakon njegove smrti, a njegove posljednje riječi u dnevniku bile su "bye, bye" što je šokiralo javnost.

Upravo za ulogu Jokera, Heath je dobio i Oscara za najboljeg sporednog glumca; 2009. godine proglašenje Oscara se odvilo u znaku sjećanja na Heatha, a njegovu su nagradu posthumno preuzeli njegovi roditelji i sestra, piše Dnevnik.hr.

Heathovi roditelji bili su šokirani saznanjem što se dogodilo njihovom sinu.

Naime, njegov otac je za smrt sina saznao preko medija. Prije nekoliko godina gostujući u podcastu Nova Addicted rekao je: "Nekako smo se osjećali kao da smo posljednji saznali. Doslovno smo uključili televiziju i prvo što smo vidjeli bilo je kako izvlače nosila. To je slika koja će uvijek ostati sa mnom. Nisam mogao vjerovati."

A do danas ostao je i misterij od koga je glumac nabavio drogu koja je bila kobna za njegov život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije