Nije baš dobrodošao: Pet neugodnih susreta koje će princ Harry morati podnijeti na krunidbi

0
Radiosarajevo.ba
Nije baš dobrodošao: Pet neugodnih susreta koje će princ Harry morati podnijeti na krunidbi
Foto: EPA-EFE / Princ Harry

Princ Harry je nakon dugog premišljanja napokon potvrdio dolazak na krunidbu kralja Charlesa, a kraljevska porodica je odahnula kad se saznalo da će Meghan Markle ostati u Americi.

Međutim, ni samog Harryja ne čeka baš topla dobrodošlica u porodicu s obzirom na to da je, praktički otkako je napustio kraljevske dužnosti, koristio svaku priliku da sa suprugom oblati sopstvenu porodicu i da je u javnost iznosio 'prljavi veš' koji možda nije trebao iznositi.

Prema pisanju britanskih medija, odbjegli princ neće imati puno saveznika prilikom posjeta domovini, a izvori bliski kraljevskoj porodici navode da niko od njih 'nema interesa' za razgovor s Harryjem dalje od 'osnovnih pozdrava'. Ukoliko uzmemo u obzir sve njegove izjave u posljednje vrijeme, teško im je i zamjeriti. 

BiH se odriče milijarde eura? Borjana Krišto: Rok je danas, mi ćemo se izjasniti u ponedjeljak

BiH se odriče milijarde eura? Borjana Krišto: Rok je danas, mi ćemo se izjasniti u ponedjeljak

U nastavku vam donosimo pet neugodnih susreta tokom kojih bi se princ Harry mogao jako crveniti, a evo i zašto.

Kraljica Camilla

Gotovo niko u kraljevskoj porodici nije bio pošteđen optužbi princa Harryja, ali najviše je kritizirao svoju pomajku, kraljicu Camillu.

Princ Charles i supruga Camille
Foto: EPA-EFE: Princ Charles i supruga Camille

U svojim memoarima 'Spare' nju je spomenuo preko 60 puta, a nije skrivao da mu 'druga žena' nije ni najmanje draga, a naveo je i kako se pitao hoće li ona biti njegova 'zla maćeha' poput onih iz bajki.

Istaknuo je i kako su on i William oca preklinjali da Camillu ne oženi, a u televizijskom je intervjuu rekao: "Ona je bila zlikovac. Ona je bila treća osoba u njihovom braku. Morala je popraviti svoju sliku u javnosti".

Izvori bliski kralju tvrde da je Charles pobjesnio kad je čuo kako mu mlađi sin govori o supruzi i da je komentirao da je Harry 'prešao crtu'.

Kralj Charles

Harry očito želi biti prisutan na najvažnijem danu u životu svog oca, a nada se i da će time uspjeli popraviti njihov odnos.

Međutim, ni Charles nije bio pošteđen Harryjevih prozivki pa je tako tvrdio da su se otac i brat urotili protiv njega.

Pisao je o tome kako je Charles njemu i Williamu priopćio da im je majka preminula i naveo da ga ovaj tad nije ni zagrlio.

Pričevi William i Harry sa ocem, sada kraljem Charlesom
Foto: EPA-EFE: Pričevi William i Harry sa ocem, sada kraljem Charlesom

Spomenuo je i okrutan komentar prema Diani nakon Harryjevog rođenja navodeći da je Charles rekao da je njegov posao gotov jer sad ima i nasljednika i rezervu, ali i da je uz to dodao i jako neugodnu šalu o tome ko je Harryjev pravi otac.

Charlesa je Harryjevo iznošenje prljavog veša toliko naljutilo da je odlučio njega i Meghan izbaciti iz kuće koju im je poklonila pokojna kraljica Elizabeta, a navodno je to odlučio odmah nakon što su mu dostavljene informacije o tome što je Harry sve otkrio u svojim eksplozivnim memoarima.

"Bila je to posljednja kap. Harry je dobro znao da je za Charlesa Camilla linija koju ne smije prijeći i svejedno ju je prešao. Kralj je bez ikakve sumnje znao da je taj prelazak bio posljednji čin nepoštovanja", otkrili su izvori, prenosi Story.hr.

Princ William

Princ William i princ Harry / Arhiv
Foto: EPA-EFE: Princ William i princ Harry / Arhiv

Nije tajna da su se William i Harry jako udaljili otkako se potonji odrekao dužnosti i preselio na drugi kontinent, a nakon toga je svakim Harryjevim novim istupom njihov odnos išao sve više u pogrešnom pravcu. Došlo je do toga da cijela palača strahuje od javnog sukoba na krunidbi pa su tako organizatori ceremonije dobili instrukcije da ih se sve vrijeme drži podalje jednog od drugog.

Williama je Harry optužio da se protiv njega urotio s njegovim ocem, da ga je fizički napao tokom svađe, da se na Etonu pravio da ga ne poznaje, a ustvrdio je i da su ga William i Kate potaknuli da odjene nacističku uniformu i tako dođe na jednu zabavu što je 2005. izazvalo veliki skandal.

Nakon svega, Harry je zatražio privatan sastanak s bratom prije krunidbe, ali William ga je, očekivano, odbio.

Princ William i princ Harry
Foto: EPA - EFE: Princ William i princ Harry

Kate Middleton

Iako su Harry i Kate nekada imali izrazito blizak odnos, a nadao se da će isto biti i s njom i Meghan, ipak se pokazalo se da, ne samo da se njih dvije nisu zbližile, već su se on i Kate udaljili.

U memoarima je pisao o brojnim sukobima Meghan i Kate od kojih je najpoznatiji onaj prije vjenčanja Harryja i Meghan kad je nastao problem oko haljina za djeveruše, a Harry tvrdi da je Kate nakon toga priznala da je rasplakala Meghan.

Između nekad bliskih Kate i Harryja bilo je jako malo interakcije na sprovodu kraljice Elizabete, a očekuje se da će se isto dogoditi i na krunidbi.

Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Profimedia: Princ Harry i Meghan Markle

Princ Andrew

Harry će možda biti prisiljen provesti puno vremena sa svojim osramoćenim stricem, princem Andrewom. Budući da ni jedan od njih ne obavlja aktivno kraljevske dužnosti, ni jedan neće imati pravo biti na balkonu Buckinghamske palače s ostalim članovima porodice.

Međutim, to ne znači da su njih dvojica u dobrim odnosima jer je i njega Harry 'oprao' u svojim memoarima dok se žalio na svoje osiguranje.

"On se upleo u sramotan skandal, optužen je za seksualni napad na mladu ženu, a niko nije ni pomislio da bi njemu oduzeli osiguranje. Što god ljudi imali protiv nas, seksualni zločini nisu na listi", zaključio je princ Harry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije