Ni Aleksandra Prijović ga nije uspjela srušiti: Pjevač iz BiH prodao najviše ulaznica u Hrvatskoj

3
Radiosarajevo.ba
Ni Aleksandra Prijović ga nije uspjela srušiti: Pjevač iz BiH prodao najviše ulaznica u Hrvatskoj
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Koncert Aleksandre Prijović u Zetri

Stručna služba ZAMP hrvatskih skladatelja objavila je godišnji izvještaj za 2023. godinu. Njihovi podaci su pokazali ko je od izvođača bio najslušaniji u Hrvatskoj, ali i koji su muzičari prodali najviše ulaznica. Izvješaj je uključivao i regionalne zvijezde, a na iznenađenje mnogih, najviše ulaznica prošle godine u Hrvatskoj nije prodala Aleksandra Prijović.

Na prvom mjestu se po prodanim ulaznicama našao Dino Merlin, koji je zasigurno među najomiljenijim muzičarima u Hrvatskoj. Merlin je prošle godine rasprodao čak četiri koncerta u zagrebačkoj Areni, a pjevao je i pred punom Arenom u Puli.

Aleksandra Prijović je bila druga po broju prodanih ulaznica. Tokom svoje turneje je održala pet koncerata u Zagrebu, pet u Osijeku, tri u Varaždinu, dva u Rijeci te jedan u Zadru. Ispod nje se našao Aco Pejović.

Međunarodni pokret: Izložba 'UnMute Gaza' u Sarajevu

Međunarodni pokret: Izložba 'UnMute Gaza' u Sarajevu

Zdravko Čolić je četvrti po prodanim ulaznicama u Hrvatskoj, a peti je Aca Lukas.

Od hrvatskih muzičara je najviše ulaznica prodao Gibonni, a na listi su se našli još i Doris Dragović, Dalmatino, Prljavo kazalište, Goran Bare & Majke te Severina, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije