J. Lo i Rodriguez učenicima jedne škole donirali hrane za godinu dana

Radiosarajevo.ba
J. Lo i Rodriguez učenicima jedne škole donirali hrane za godinu dana
Foto: EPA-EFE / J. Lo i Alex Rodriguez

Jennifer Lopez i Alex Rodrigez donirali su hranu dovoljnu za godinu dana jednoj osnovnoj školi u Tennesseeju, pišu cbsnews.com

Nakon što su poznati zaručnici vidjeli viralni post učiteljice o tome kako jedan od njenih učenika često ostane gladan, udružili su se i donirali obroke iz njihove nove tvrtke Tiller & Hatch.

Učiteljica Brooke Goins, podijelila je priču o svom učeniku 2. oktobra. Objasnila je da se rasplakala kada je čula da je gladan jer kod kuće nema dovoljno hrane.

"Danas sam plakala na poslu. Ne zato što mrzim svoj posao ili zato što je težak. Danas sam plakala zbog djeteta, djeteta koji je tako nevino pričao o hrani, odnosno o nedostatku hrane. Pitao me kada će doći žene koja stavlja hranu u njegov ruksak. Rekao mi je da doma nema hrane i da mu treba još... Nijedno dijete ne bi trebalo biti gladno", napisala je Goins tada na Facebooku.

Ona i drugi učitelji su se smjesta ujedinili kako bi kupili hranu učeniku, a nakon što je njena objava postala viralna, škola je otvorila fond za pomoć ostalima u sličnoj situaciji.

Kada je Lopez čula za napore učitelja, znala je da treba pomoći, a na Instagramu je otkrila koliko ju je cijela situacija emotivno pogodila. 

"Čuli smo da učitelji pomažu učenicima da donesu hranu doma kada ju nemaju dovoljno. Kada smo vidjeli ovu priču, rasplakali smo se. Nijedno dijete ne bi ikada trebalo zaspati gladno", napisala je 50-godišnja pjevačica uz snimku na kojoj preko FaceTimea razgovara s učenicima i učiteljicom iz škole u Tennesseeju.

"Moja mama je bila učiteljica, a ovo je tako dirljiva priča, tako da smo htjeli pomoći", rekla je Jennifer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije